Laddar...

Ge din älskade denna fantastiska chans att designa sina gåvor själva, med GLAMIRA PRESENTKORT

1. Presentkortsdesigner

2. Presentkortsdetaljer

Ditt Namn
Ditt Namn
Din E-mail Adress
Meddelande
1,00 kr

GLAMIRA PRESENTKORTS VILLKOR

  • Du kan endast lösa in dina GLAMIRA Presentkort i GLAMIRAs online butiker.
  • GLAMIRA Presentkort kan inte lösas in mot kontanter.
  • Efter ditt inköp, dras beloppet från ditt konto. Kvarstående belopp på ditt GLAMIRA Presentkortskonto kan inte lösas in mot kontanter. Du kan använda kvarstående belopp till framtida inköp.
  • GLAMIRA Presentkort är giltiga i ett år från utställande datum i GLAMIRA online butiker.
  • Du får gärna kontakta oss via service@glamira.se för mer information.
GLAMIRAs logga inuti

Varje GLAMIRA märkesring har vår logga graverad inuti, så som bilderna visar. Välj huruvida ni önskar vår logga graverad inuti ringen.

GLAMIRAs logga inuti Utan Logo Med Logo

Diamant

Diamanter har varit beundrade ädelstenar sen långt tillbaka i tiden. De formades hundratals mil under Jordens yta över en miljard år sedan, diamanter är den hårdaste ädelstenen av alla. Den är också känd som “drottning av ädelstenar och ädelstenarnas drottning”. Hos Glamira, garanterar vi att diamanterna är “konflikt-fria”.

Paraiba Turmalin

Paraiba turmalin är en mycket sällsynt sort av turmalin som sticker ut för sina neonblå, gröna och blågröna färger. Lab-skapade paraibor har samma egenskaper som naturliga. Populariteten hos denna fantastiska sten kommer från dess relation till liv, kärlek och jord genom dess effekter på chakran. Ett professionell slipning får ytterligare fram den extraordinära briljansen och unika nyanserna hos dessa stenar.

Lemon Quartz

Lemon Quartz klassificeras som en halvädelsten och fascinerar smyckenälskare med sina färska färger. Det förekommer vanligtvis i en färgklass av klar citron till en mycket levande gul färg. Denna sten är känd för sin kraftfulla och höga energiska funktion som avlägsnar negativa känslor, självförtroende och ökar bärarens humör och ger förtroende.

Zultanite

Zultanit klassificeras som en halvädelsten med sin färgförändringsfunktion. Beroende på ljuskällan och från olika håll kan denna mycket sällsynta ädelsten ses i olika nyanser. Lime grön i dagsljus, persika och körsbärsrosa i mörk belysning.

Labb Odlade Diamant

Laboratorieodlade diamanter erbjuder alla fördelar med naturliga diamanter utan de miljömässiga och etiska problem som ofta väcks av gruvdrift. Processen och materialen som är involverade i att skapa diamanter är exakt samma som för den konventionella sorten - stegen tar bara betydligt mindre tid. Det är en grön process som ersätter diamant, gör en mycket stark värmeprocess och producerar en klon. En kolfri diamant framställs av själva diamanten. Dessa diamanter går nu inte att särskilja från varandra och är därför alla graderade baserat på 4Cs (snitt, färg, klarhet och karat) av labb som HRD och IGI.

Grön Topas

Grön Topas klassificeras som en halvädelstenar som är medlemmar i Topas familen, ofta i samband med lojalitet och kärlek med sin gröna färg, det ger inre frid kropp, intellekt och hjälper till att lösa problem och få ett bra liv.

Grön safir

Grön safir klassificeras som en ädelsten, som har den speciella färgen från ljus mintgrön till mörk rik grön färg på grund av närvaron av järn. Det sägs att denna sällsynta ädelsten är mycket lugnande och att det lugnar ögonen och ökar bärarens förtroende.

Orange Safir

Orange safir klassificeras som en ädelsten som stjäl sitt hjärta som älskar den orangefärgen. Den ljusa orange till röd-orange färg lugnar hjärtat, sinnet och befriar dig från negativa tankar och aktiverar glädje.

Diamant

Diamanter har varit beundrade ädelstenar sen långt tillbaka i tiden. De formades hundratals mil under Jordens yta över en miljard år sedan, diamanter är den hårdaste ädelstenen av alla. Den är också känd som “drottning av ädelstenar och ädelstenarnas drottning”. Hos Glamira, garanterar vi att diamanterna är “konflikt-fria”.

Svart Diamant

Svarta diamanter är fasetterade till svarta ädelstenar med en något metallisk glans.

ROSA SAFIR

Klassificerad som en ädelsten var rosa safir anses vara extremt sällsynt, tills det återigen upptäckts i Madagaskar på 1990-talet. Rosa är bland de mest ovanliga färger för safir. Dessa stenar kan komma i alla möjliga nyanser, från ljusrosa till levande, intensiv magenta. Det sägs att rosa safirer representerar lojalitet, förtroende och uppriktighet, och därför är de mycket populära när det gäller val av sten för en förlovningsring.

RHODOLITE GRANAT

Klassificeras som en halvädelsten, har den Rhodolite granaten snabbt vuxit till en vanlig ädelsten för smycken på grund av sin attraktiva färg och det faktum att det ofta är mycket rent, saknar eventuella brister och inkluderingar. Namnet härstammar från det grekiska ordet "rhodon" vilket betyder ros. I hinduismen är det associerat med roten chakra och man tror att det uppmuntrar till hälsosam sexuell aktivitet, känslor av stabilitet och säkerhet. Det främjar också lyckad verksamhet och hjälper till med att bygga självförtroende.

LONDON BLÅ TOPAS

London Blå Topas är en av de tre tillgängliga nyanserna av Topas familjehalvdelstenar, London Blue Topas är säkerligen speciell och exklusiv för sin mörka färg. Med denna mörkare nyans sticker London Blue Topas ut och är adored av dem som vill ha allt utom det vanliga. Med sin specifika gröna kant och den mörkgråa undertonen är London Blue Topas perfekt för förlovningsringar om du vill visa hur extra stor din kärlek är. Denna ädelstenen som inte bara kommer att få allas uppmärksamhet, det sägs även att din kommunikation och dina uttrycksfulla förmågor stärks.

MORGANIT

Klassificeras som en halvädelsten, anses Morganite som en naturlig, exceptionell och sofistikerad ädelsten som bara finns på några ställen runt om i världen. Ironiskt nog återspeglar priset inte sin sällsynthet. Den mest exakta beskrivningen skulle innehålla ord som sällsynta, skimrande, hållbara, enastående klarhet och glans. Färg som naturligtvis orsakas av mangan, kan variera från en klar silverfärgad rosa till persika och lila rosa, vilket gör Morganit exceptionellt och enastående. På samma sätt som Grön smaragd är Morganit en symbol för gudomlig kärlek, vilket kan orsakas av att båda stenarna är beryll sorter. Ett utmärkt val för en unik förlovningsring eller som en present för det speciella livstidstillfället.

Ametist

Klassad som halvädelsten, Ametist, är den lila genomskinliga variationen av mineralkvarts. Ametister får oftast sina vackra färger från järnföroreningar i sin kristallstruktur, även om de också kan färgas genom om de utsätts för naturlig strålning.

Grön Turmalin

Klassad som halvädelsten, Grön Turmalin (Verdelite) består av en kombination av flera metaller som skapar dess bor silikatdel som är en av de mest komplexa kristallstrukturerna. Den får sin smaragdgröna färg från kromet som finns i strukturen. Stenen sägs attraktera lycka, framgång, rikedom och välstånd.

Citrin

Klassad som halvädelsten, Citrin, härrör från citrine - en gul frukt som liknar citron - och betyder "citron" på många språk, är en gul och/eller orange variation av Kvarts. Den är en av de mest populära och prisvärda ädelstenarna, som associeras med framgång och välfärd.

Smaragd

Klassad som ädelsten, Smaragden, är en värdefull ädelsten; med en djupare och mer levande grön nyans. Smaragder är bland de mest sällsynta av ädelstenar, som har födelsemärken vilket betyder att dom har inneslutningar och yttre frakturer. Som Venus ädelstenen symboliserar Smaragden evig ungdom och pånyttfödelse.

Blå Topas

Klassad som halvädelsten, Topasen, är en sten som finns i enorma och felfria kristaller och kan mångfacetteras till tusentals karat ädelstenar. Färgen varierar vid olika tillfällen som färglös, gul. Med en bra hårdhet kombinerat med en relativ förekomst och tillgänglighet, den naturligt blåfärgade Topasen är mycket ovanlig.

Granat

Klassad som halvädelsten, Granaten, är en kombination av flera närbesläktade mineraler med liknande fysiska och kristalliska egenskaper. Granater varierar i färg och storlek. Men den mest kända färgen på Granat ädelstenar är mörkröd och den anses vara stenen för passionerad hängivenhet.

Rubin

Klassad som ädelsten, Rubinen, är hård, slitstark och ovanlig, detta gör Rubinen till en av de mest efterfrågade ädelstenarna. Stora transparenta rubiner är mer ovanliga än Diamanter. Rubinen har symboliserat vitalitet och kunglighet i århundraden.

Safir

Klassad som ädelsten, Safiren, består av en blandning av olika korund (aluminiumoxid) och är en transparent, ofta blå ädelsten som associeras med harmoni och glädje. Den är tvåa tillsammans med rubinen, efter diamanten, när det gäller hårdhet.

Vit Safir

Klassad som ädelsten, Vit safir är en slags safir som är färglös. En safir tar sin färg från spårämnen när den formas. Den vita safiren är fri från inslag av dessa spårämnen vilket gör den sällsynt och unik.

Eld-Opal

Klassad som halvädelsten, Eld opal en transparent form av opal som inte brukar visa något färgspel och uppvisar endast ljusgröna gnistror. Dess färg varierar från gul till orange till röd.

Kvarts

Klassad som halvädelsten, Kvarts, härstammar från magmatiska och metamorfa bergarter, Kvarts är normalt färglösa eller vita sexkantiga prismor. Den är ofta rosa och rökfärgat eller färgad av förlagringar.

Rosa Kvarts

Klassad som halvädelsten, så är Rosa Kvarts den rosiga rosa variationen av Kvarts. Färgen är mjuk, allt från mycket ljust rosa till medel rosa i intensitet.

Rökkvarts

Klassad som halvädelsten, Rökkvarts är en rökig brun variant av Kvarts. Den varierar i färg från ljust gråbrun till mörksvart.

Tanzanit

Klassad som halvädelsten, Tanzanit är en blå eller violett sten en variation av zoisite, som innehåller vanadin. Den har blivit en av de mest populära och läckra ädelstenarna. Den sägs representera liv.

Swarovskikristall

Swarovski en liten bit av kristall, skuren i jämna och hårda kurvor med högteknologi. Det som skiljer den från andra stenar är att snittskärningen ger den ett blankt skimmer liknande diamantens, när den utsätts för ljus.

Swarovski Grön

Swarovski en liten bit av kristall, skuren i jämna och hårda kurvor med högteknologi. Det som skiljer den från andra stenar är att snittskärningen ger den ett blankt skimmer liknande diamantens, när den utsätts för ljus.

Swarovski Mörkblå

Swarovski en liten bit av kristall, skuren i jämna och hårda kurvor med högteknologi. Det som skiljer den från andra stenar är att snittskärningen ger den ett blankt skimmer liknande diamantens, när den utsätts för ljus.

Swarovski Röd

Swarovski en liten bit av kristall, skuren i jämna och hårda kurvor med högteknologi. Det som skiljer den från andra stenar är att snittskärningen ger den ett blankt skimmer liknande diamantens, när den utsätts för ljus.

Peridot

Klassad som halvädelsten, Peridot, mindre än tre karat är mycket vanliga, men de som är över 5 karat är mycket ovanliga och här därför ett större värde. Färgen på enskilda peridot stenar kan variera i nyanser av grönt. Det sägs att stenen ger makt till den som bär den.

Akvamarin

Klassad som halvädelsten, Akvamarin, är en ädelsten som består av en ljus och blågrön blandning av beryll. Namnet talar för sig själv; i århundraden, har denna tidlösa ädelsten som fått sin färg från vattnet varit en symbol för ungdom, hopp, hälsa och trohet.

Rosa Turmalin

Klassad som halvädelsten, den rosa Turmalinen, den mest kända och moderna färgen av alla turmalin ädelstenar och har det största färgspektrumet. Därför, är den känd som ädelstenarnas regnbåge.

Grön Ametist

Klassad som halvädelsten, Grön Ametist är en ljusgrön kvartskristall. (känd som Prasiolit). Den får sin färg antingen via värmebehandling från vulkanens aktivitet eller den naturliga hettan från jordens kärna. Grön Ametist är en sten som bidrar främjar en intuitiv förmågaI i samband med kärlek.

Gul Safir

Klassad som halvädelsten. Gul Safir är en naturlig variant av Safiren som är en blandning av Korund. Låg halt av järn i Korund är orsaken till den Gula Safirens nyans. Stenen är associerad med fertilitet och bra äktenskap.

Pärla

Pärlan är det äldsta mest kända ädelstenen och ansågs vara den mest värdefulla i århundraden. Det som skiljer pärlan från andra ädelstenar är att den är skapad av organiskt material från en levande varelse – ostron och mollusker. De kallas 'månens tårar', pärlor kan variera i färg; rosa, vit och svart.

Pärla

Pärlan är det äldsta mest kända ädelstenen och ansågs vara den mest värdefulla i århundraden. Det som skiljer pärlan från andra ädelstenar är att den är skapad av organiskt material från en levande varelse – ostron och mollusker. De kallas 'månens tårar', pärlor kan variera i färg; rosa, vit och svart.

Pärla

Pärlan är det äldsta mest kända ädelstenen och ansågs vara den mest värdefulla i århundraden. Det som skiljer pärlan från andra ädelstenar är att den är skapad av organiskt material från en levande varelse – ostron och mollusker. De kallas 'månens tårar', pärlor kan variera i färg; rosa, vit och svart.

Onyx

Den svarta onyxädelstenen är en variant av kalcedon och tillhör familjen kristall. Det är en grundsten, som anses ge bäraren relation till verklighet, och gör så att den interna obalansen och utgående negativ energi försvinner.

Svart Onyx

Den svarta onyxädelstenen är en variant av kalcedon och tillhör familjen kristall. Det är en grundsten, som anses ge bäraren relation till verklighet, och gör så att den interna obalansen och utgående negativ energi försvinner.

Brun Diamant

Bruna Diamanter är stiliga diamanter och fina diamanter som anses vara en av de mest populära diamanterna. Namnet "Chocolate" har givits till dessa diamanter på grund av deras chokladliknande färg. Har vackra färgkombinationer; Bruna diamanter beskrivs också som cognacdiamanter eller champagnediamanter, beroende på deras attraktiva färgintervall från ljus till mörkt. Bruna Diamanter är ädelstenar som för närvarande är en växande trend inom smyckesindustrin. Dessa diamanter är verkligen din typ av diamanter om du är en chokladmissbrukare och vill ta en unik väg på din resa till high end smycken!

Blå Diamant

Blåa diamanter hittades först i Indien och togs västerut i 1700-talet. Dessa lockande diamanter, som bär nyanser av hav och himmel, håller sin extraordinära nyans och vissa särdrag. På samma sätt som andra färgade diamanter kan blå diamanter uppvisa ett brett spektrum av toner, från pasty nyanser som återkallar en rättvis himmel, till stålblå eller till ett intensivt djuphav. Namnen som babyblå, kunglig, marinblå eller midnatt används också ofta för att klassificera dessa sällsynta diamanter.

Gul Diamant

Gula diamanter äger för närvarande en hög efterfrågan på marknaden bland andra färgade diamanter. Gula diamanter kan också kallas Kanarieöarna, som i en Canary Yellow Diamond eller ibland som Zimmy. De exponerar ett vackert utseende när de passar in i halo och solitaire-inställningar men kan också ordnas elegant med andra inställningar eftersom det har ett mycket unikt kombinationsvärde på grund av dess levande complexion. Om du är intresserad av en gul diamant har du säkert många alternativa inställningar för att dekorativt dekorera denna sällsynta diamant med!

Grön Diamant

Symbolerande natur, tillväxt, harmoni, uthållighet och fruktbarhet, är gröna diamanter högt värderade och beundrade naturliga ädelstenar. Det finns en uppsättning toner som en grön diamant sätter sig framåt. Dessa toner varierar från Faint Green till Fancy Deep och alla kan föredras i enlighet med bärarens smak och önskan. Gröna Diamanter anses vara den mest lugna färgen för ögat och innehåller en mycket stark känslomässig korrespondens med säkerhet. Detta kan vara anledningen till att många smyckenälskare väljer en grön diamant inte bara på sina ringar utan också på deras örhängen och hängen!

Rosa Diamant

De mest eftertraktade diamanterna är Rosa Diamanter säkert alla damers favoritvänskap när det gäller smycken! En drömmande färg kombinerad med förstklassigheten hos en omsorgsfullt formad och sorterad diamant är en önskan som går i uppfyllelse. Rosa Diamanter är en spektakulär tillägg till en kvinnas smyckesamling. Precis som andra färgade diamanter, kommer Rosa Diamanter också i olika nyanser från ljus till mörkt och dessa toner kallas svaga, mycket ljusa, ljusa, snygga ljus, snygga intensiva, snygga djupa och snygga levande.

Vit Topas

Vit Topas anses vara en halvädelsten, ett silikatmineral, som har en hög likhet med diamanterna. Trots att det är mindre mjukare än dem (8:e på Mohs-skalan). Vit Topas är känd som klarhet och transparens. Namnet på Topas kommer från det grekiska ordet "tapazos", vilket betyder att "söka". Förmodligen är det ingen slump att Vit Topas sägs hjälpa till med andlig heling, ändra negativa tankar till positiva, för att hjälpa dig att hitta din rutt, ditt syfte och förse dig med den extra energi som behövs ibland. Om du letar efter smycken med en ögonfångad sten, som är i stånd att ge tydlighet och limpiditet lika med diamanterna, kan vit topas absolut vara det bästa valet.
Färgen är bevittad för att vara en midnattblå eller en marinblå ton. Ljus tränger inte igenom stenen, inträdesnivå för fina smycken.
Med lätta inslag som är synliga för det blotta ögat, är '' Mycket Bra (AA) '' graderade safirer har en blå nyans som gör att lite ljus tränger igenom ädelstenen.
A '' Bästa (AAA) '' kvalitets safir har en färg som är rik på blått med mycket små synliga inslag på ädelstenen. Om du är intresserad av en hög briljans är denna graden optimal för dig.
En extraordinär slipning för att öka glans och färg tillsammans med den slags glans att blända ögon i dagsljus eller konstgjort ljus. Ursprungligen minskade från eftertraktade Ceylon-regionen, tonen är en djup, skarp blå.
Färgen är bevittnad för att vara en medelgrön. Ljus tränger inte igenom stenen, inträdesnivå för fina smycken.
Med små inneslutningar som är synliga för det blotta ögat, är '' Mycket Bra (AA) '' graderade smaragder en medelgrön färg som gör att lite ljus tränger igenom ädelstenen.
'' Bästa (AAA) '' kvalitet smaragd har en färg som är rik på grön med mycket små synliga inslag på ädelstenen. Om du är intresserad av en hög briljans är denna graden är optimal för dig.
En extraordinär slipning för att öka glans och färg tillsammans med den slags glans att blända ögon i dagsljus eller konstgjort ljus. Vanligtvis bärs av royalty, AAAA graderade smaragder ultimata genom tiderna.
Färgen är bevittad för att vara mörkröd. Ljus tränger inte igenom stenen, inträdesnivå för fina smycken.
Med lätta inslag som är synliga för det blotta ögat, är '' Better (AA) '' graderade rubiner en medelstora rosa färg med lite ljus genom piercing genom ädelstenen.
A '' Bästa (AAA) '' kvalitativ rubin har en färg som är en medelrött med mycket små synliga inslag på ädelstenen. Om du är intresserad av en hög briljans är denna graden optimal för dig.
En extraordinär slipning för att öka glans och färg tillsammans med den slags glans att blända ögon i dagsljus eller konstgjort ljus.
Dessa gula diamanter har vanligtvis en ljus färgton och låg intensitet. Det är det minsta kravet för fina smycken.
Med sin mer levande färg är detta definitivt en mer föredragen gul diamant. Dessa gula diamanter har en medium intensiv färg och lite mörkare toner.
Dessa gula diamanterna är definitivt det mest föredragen gul diamant. De har en intensiv gulfärg och passar utmärkt till fina smycken.
Dessa gula diamanterna har den mest intensivt och livlig gulfärg. Dessa gula diamanterna är mycket sällsynta och passar dina finaste smycken.
Dessa blå diamanterna har vanligtvis en ljusblå färgton och låg färg intensiv. Det är det minsta kravet för kvalitetssmycken.
Dessa blå diamanterna är definitivt det mest föredragen gul diamant. De har en intensiv blåfärg och passar utmärkt till fina smycken.
Dessa blå diamanterna har den mest intensivt och livlig blåfärg. Dessa blå diamanterna är mycket sällsynta och passar dina finaste smycken.
Dessa rosa diamanter har vanligtvis en ljus färgton och låg intensitet. Det är det minsta kravet för fina smycken.
Dessa ljusa diamanterna är definitivt det mest föredragen rosa diamant. De har en intensiv rosafärg och passar utmärkt till fina smycken.
Dessa rosa diamanterna har den mest intensivt och livlig rosafärg. De är mycket sällsynta och passar dina finaste smycken.
Dessa gröna diamanterna har vanligtvis en ljusgrön färgton och låg färg intensiv. Det är det minsta kravet för kvalitetssmycken.
Dessa gröna diamanter har vanligtvis en ljus färgton och låg intensitet. Det är det minsta kravet för fina smycken.
Dessa ljusa diamanterna är definitivt det mest föredragen grön diamant. De har en intensiv grönfärg och passar utmärkt till fina smycken
Dessa rosa diamanterna har den mest intensivt och livlig rosafärg. De är mycket sällsynta och passar dina finaste smycken.
Dessa bruna diamanterna har vanligtvis en ljusbrun färgton och låg färg intensiv. Det är det minsta kravet för kvalitetssmycken.
Dessa bruna diamanter har vanligtvis en ljus färgton och låg intensitet. Det är det minsta kravet för fina smycken.
Dessa bruna diamanterna är definitivt det mest föredragen brun diamant. De har en intensiv brunfärg och passar utmärkt till fina smycken
Dessa bruna diamanterna har den mest intensivt och livlig brunfärg. De är mycket sällsynta och passar dina finaste smycken.
Bra (A) kvalite Ametist har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Ametist har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Ametist har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Ametist.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Ametist ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Citrin har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Citrin har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Citrin har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Citrin.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Citrin ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Granat har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Granat har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Granat har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Granat.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Granat ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Blå Topas har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Blå Topas har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Blå Topas har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Blå Topas.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Blå Topas ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Peridot har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Peridot har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Peridot har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Peridot.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Peridot ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Akvamarin har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Akvamarin har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Akvamarin har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Akvamarin.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Akvamarin ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Eld Opal har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Eld Opal har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Eld Opal har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Eld Opal.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Eld Opal ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Grön Ametist har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Grön Ametist har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Grön Ametist har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Grön Ametist.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Grön Ametist ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Grön Turmalin har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Grön Turmalin har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Grön Turmalin har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Grön Turmalin.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Grön Turmalin ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Rosa Turmalin har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Rosa Turmalin har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Rosa Turmalin har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Rosa Turmalin.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Rosa Turmalin ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Rosa Kvarts har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Rosa Kvarts har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Rosa Kvarts har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Rosa Kvarts.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Rosa Kvarts ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Tanzanit har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Tanzanit har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Tanzanit har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Tanzanit.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Tanzanit ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Rökkvarts har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Rökkvarts har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Rökkvarts har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Rökkvarts.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Rökkvarts ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Morganit har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Morganit har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Morganit har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Morganit.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Morganit ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Rhodolite Granat har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Rhodolite Granat har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Rhodolite Granat har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Rhodolite Granat.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Rhodolite Granat ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Bra (A) kvalite Tsavorite har små inneslutningar. Ljuset tränger inte genom ädelstenen.Inträdesnivå för fina smycken.
Har väldig små inneslutningar som är synliga för blotta ögat. "Väldig Bra (AA)" kvalite Tsavorite har en färgton som gör att ljuset går igenom ädelstenen.
Utmärkt (AAA) graderad Tsavorite har en hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Mest föredraget val när det gäller Tsavorite.
Traditionellt Heirloom (AAA) klassificerad Tsavorite ädelsten användes av kungligheter. Dessa ädelstenar har den högsta klarheten, felfri och den rikaste färgen.
Små inneslutningar av ädelstenen. Ljus tränger inte in genom ädelstenen.
Inneslutningar eller små inre kristaller är endast lite synliga vid noggrann inspektion, men är inte allvarliga slutsatser
Ädelsten av hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Stenen har väldigt små inneslutningar som inte ses med blotta ögat.
Högsta kvalitet för denna ädelsten. Felfri och perfekt slipning. Inga inneslutningar synliga även under 10x förstoring.
Små inneslutningar av ädelstenen. Ljus tränger inte in genom ädelstenen.
Inneslutningar eller små inre kristaller är endast lite synliga vid noggrann inspektion, men är inte allvarliga slutsatser
Ädelsten av hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Stenen har väldigt små inneslutningar som inte ses med blotta ögat.
Högsta kvalitet för denna ädelsten. Felfri och perfekt slipning. Inga inneslutningar synliga även under 10x förstoring.
Små inneslutningar av ädelstenen. Ljus tränger inte in genom ädelstenen.
Inneslutningar eller små inre kristaller är endast lite synliga vid noggrann inspektion, men är inte allvarliga slutsatser
Ädelsten av hög kvalitet och finns bara hos världens finaste juvelerare. Stenen har väldigt små inneslutningar som inte ses med blotta ögat.
Högsta kvalitet för denna ädelsten. Felfri och perfekt slipning. Inga inneslutningar synliga även under 10x förstoring.
Grön Swarovski Zirkonia: Har samma egenskaper som grön Cubic Zirkonia. Skillnaden är att Swarovski är ett världsomspännande varumärke för syntetiska stenar.
Grön Cubic Zirkonia: Grön Cubic Zirkonia används ofta som ett alternativ till smaragd. Det är dock en syntetisk sten till skillnad från smaragd, som är en naturlig ädelsten som kommer i olika nyanser och egenskaper.
Swarovski Zirkonia: Har samma egenskaper som cubic zirconia; färglös och ljus. Skillnaden från cubic zirconia är att Swarovski är ett världsomspännande känt varumärke för syntetiska stenar.
Cubic Zirkonia: Cubic Zirkonia är ett handgjord material som används som ett överkomligt diamantalternativ i smycken för dess hållbarhet och glans. Denna syntetiska sten kan vara klar och färglös såväl som i olika färger och former.
Blå Swarovski Zirkonia: Har samma egenskaper som blå Cubic Zirconia. Skillnaden är att Swarovski är ett världsomspännande varumärke för syntetiska stenar.
Blå Cubic Zirkonia: Blå Cubic Zirkonia används ofta som ett alternativ till safir. Det är dock en syntetisk sten till skillnad från safir, som är en naturlig ädelsten som kommer i olika nyanser och kvaliteter.
Röd Swarovski Zirkonia: Har samma egenskaper som röd Cubic Zirkonia. Skillnaden är att Swarovski är ett världsomspännande varumärke för syntetiska stenar.
Röd Cubic Zirkonia: Röd Cubic Zirkonia används ofta som ett alternativ till rubin. Det är dock en syntetisk sten till skillnad från rubin, som är en naturlig ädelsten som kommer i olika nyanser och kvaliteter.
Diamanter inkluderar uppenbara inklusioner som kan detekteras under 10x förstoring och lätt synlig för blotta ögat.
SI-diamanter har lätta inslag som är märkbara under 10x förstoring och ofta synliga för blotta ögat.
Diamanter med denna renhet innehåller mycket svaga mindre inneslutningar som kan ses vid 10X förstoringsglas och kan inte ses av ögat.
Diamanter med denna klarhet kan innehålla mycket, mycket svaga inneslutningar, som är otroligt svårt att detektera vid 10X förstoringsglas och kan inte ses av ögat.
VS-diamanter är kända för att ha mycket små inslag som inte är synliga för det blotta ögat och kan bara ses under förstoring.
Diamanter med VVS-klarhet innehåller mycket väldigt små inklusioner som är extremt svåra att upptäcka under 10x förstoring. Dessa inklusioner är inte märkbara med blotta ögat.
Små till väldigt små inklusioner som inte är synliga för det blotta ögat och kan bara ses under förstoring.
Väldigt små inklusioner och känd som en av de högsta klassificeringarna, betygsätts under felfritt.
Naturlig,Briljant färgade rubin har inte varit under värmebehandlingprocess.Denna typ av rubin har högsta kvalitet med mindre inklusioner som kan vara synliga för det blotta ögat.
Naturlig och mycket intensiv färgad rubin som inte har varit under för värmebehandlingsprocess, Anerkänd som den högsta värderade rubin.
Naturlig, djupblåfärgad safir som inte har varit under värmebehandlingsprocess. Denna typ av safir har högkvalitativ kvalitet med mindre inneslutningar som kan vara synliga för det blotta ögat.
Naturlig och mycket intensivfärgad safir som inte har varit under värmebehandlingsprocess. Anerkänd som den högsta värderade safiren.
Naturlig, levande färgad smaragd som inte har varit under värmebehandlingprocess. Denna typ av smaragd har högsta kvalitet med mindre inneslutningar som kan vara synliga för det blotta ögat.
Naturlig och intensivfärgad smaragd som inte har varit under värmebehandlingsprocess. Anerkänd som den högsta värderade smaragd.

Smaragd (Laboratorieskapad)

Med skillnad i färg och utan inneslutningar är de laboratorieskapade smaragderna rentav felfria. Dessutom har laboratorieskapade smaragder samma astrologiska egenskaper som de naturliga, så att de också kan vara effektiva för kropp och själ. Det är ett perfekt val för dom som söker efter fulländning i sina ädelstenar.

Safir (Laboratorieskapad)

Med sina djupa blåa färger, har laboratorieskapade safirer samma fysiska, kemiska och optiska kvalitéer som naturliga safirer. Tack vare sin glittrande skönhet är laboratorieskapade safirer ett perfekt val för dom som önskar visuell förträfflighet i sina ädelstenar.

Rubin (Laboratorieskapad)

Med sin fulländning och släthet, är laboratorieskapade rubiner lika förträffliga som de naturliga. Förutom sin förtrollande skönhet, är laboratorieskapade rubiner en symbol för kraft och livslust. Eftersom laboratorieskapade rubiner har samma fysiska, optiska och kemiska egenskaper som de naturliga, så är de också ett perfekt val för rubin älskare.

Rubellite (Laboratorieskapad)

Även kallad Rosa Turmalin, har Rubellit fått sitt namn från det Latinska ordet ’rubellus’ som betyder ’rödaktig’. Med sin hisnande kombination av rosa och röd, är rubelliten en ädelsten som tros ge liv och energi till sin köpare. För dom som är förvirrade angående den naturliga och originalet, laboratorieskapade rubelliter har samma egenskaper som de naturliga.

Moissanite (Laboratorieskapad)

Liknande en diamant med sin transparenta och skinande yta, är Moissanite mineral formen av kiselkarbid och är en annan typ av laboratorieskapade ädelstenar. Eftersom Moissanite är lika hållbar som diamanter är det ett bra val för vigselringar.

Blå Zirkon

Kallas även för Kambodjansk blå zirkon eftersom den ursprungligen kommer ifrån Kambodja, nyansen på en blå zirkon är närmare himmelsblå eller pastellblå. Naturlig blå zirkon liknar diamanter och delar liknande namn med kubisk zirkonen och ska inte misstas för den syntetiska kubiska zirkonen. Som medlem av zirkon familjen, tros blå zirkon ha stor påverkan på människokroppen. Genom att rensa sinnet, tros blå zirkon lugna sin användare.

Brun Zirkon

Brun Zirkon är ursprungligen från Tanzania, och är en annan medlem av zirkon familjen. Med sin diamant liknande utseende och namn ska brun zirkon inte misstas med den syntetiska kubiska zirkonen. Eftersom det är en naturlig sten som resten av zirkon familjen, tros också brun zirkon ha positiva effekter på människokroppen. Tack vare sina läkande effekter tros brun zirkon kunna lindra fysisk smärta. Den kan vara ett perfekt val för dom som vill känna de läkande krafterna från moder jord.

Vit Zirkon

Vit Zirkon är ursprungligen från Tanzania och Nigeria och är en transparant naturlig sten med diamantformat utseende. Den ska inte misstas för kubisk zirkon eftersom vit zirkon är en naturlig sten medans kubisk zirkon är syntetisk. Eftersom den uppvisar dubbel brytning har vit zirkon en otrolig visuell kvalité. Den är ett perfekt alternativ till diamanten om du letar efter samma lockelse men ett annat val.

Kunzit

Uppmärksammas med sin skiftande färgskala från delikat pastellrosa till intensiv violett-lila, är kunzit en okänd men sällsynt skönhet. Ofta sedd i större storlekar, är Kunzit monoklinisk, och dess kristaller tar oftast bladliknande former. Även om den är okänd för dom flesta, finns det många ansedda personer som pryder sig med Kunzit, så som Duchess of Gloucetser.

Svart Opal

Svart Opal anses vara den mest sällsynta opalen, den har olika färger skiftande från kolsvart till mörkt grå. Det som gör den här ädelstenen så speciell är mängden nyanser som kan ses i ädelstenen. Du kan se skinande röda, orangea eller gröna nyanser reflekteras från den svarta opalen.

Neptune Garden Topas

Neptun Garden Topas har fått sitt namn efter den harmoniska färgskalan på Neptunus yta, den välkomnar dig till den utomjordiska charmen av ädelstenen. Neptun Garden Topas är täckt med ett ämne för att förstärka sin färg och kvalité. Som en medlem av topas familjen, har den här ädelstenen också avslappnande funktioner tack vare sin energi. För de som tror på ädelstenarnas kraft, sägs den lugna dina nerver och skydda dig ifrån sjukdomar.

Mercure Topas

Med sin transparenta yta reflekterar Mercure topasen ljuset och avger aurora effekten. Precis som planeten Merkurius som blir blå när solljuset reflekteras, kan Mercure topasens bländande färger ses när den blir utsatt för solljus. Den här effekten åstadkommes genom beläggningsprocessen som kallas för fysisk ångavlagring, och resultatet är den lysande effekten.

Mystic Topas

Lika mystisk som sitt namn är Mystic topasen ett paradis av färger med sin regnbågslyster. Genom beläggningsprocessen förstärks färgen och den tar sin slutliga form. Den tros jaga bort negativa känslor och onda andar, den här ädelstenen lugnar sin användare. Med sin ’eye-clean’ sten, finns det inget rum för ofullkomlighet i Mystic topas.

Rosa Topas

Den Rosa topasen är en av de ovanligaste sorterna, och den smälter hjärtana hos alla som älskar rosa med sin delikata skönhet. Genom beläggningsprocessen förstärks färgen och den tar sin slutliga form. Genom att ge liv åt sin ägares energi, tros den här ädelstenen rädda dig ifrån negativa energier tack vare det gudomliga beskyddandet från solen. Eftersom den förstärker kreativitet kan den Rosa topasen vara ett bra val för designers och konstnärer. Du kommer känna värmen från dess färger när du tittar inuti den.

Opal

Med sin fantastiska sten med glittrande skönhet, är Opalen med vit färg den mest vanliga sortens Opal. Precis som andra opaler tros den ha hög energi och fantastiska effekter på människokroppen. Opalen tros ändra negativa energier till positiva, och rensa sinnet hos sin ägare.

Sultan Sten

Sultan Sten klassificeras som en halvädelsten och har blivit väldigt populär på sistone. Beroende på ljuskälla kan dess färg skifta från champagne till persika. Tack vare sitt högbrytningsindex, så kan du se hela paraden av dessa färger även i svagt ljus. Den produceras vanligtvis i större karat så att du kan se den häpnadsväckande färgförändringen.

Tsavorit

Som medlem i grossular granat familjen, har tsavorit blivit en av det mest populära ädelstenarna med sin sällsynthet. Genom sin häpnadsväckande gröna färg kan den påminna dig om en smaragd. Den får sin gröna färg från sin kemiska konstruktion som inkluderar krom och vanadin, Tsavorit är en fröjd för ögonen. Tsavorit tros läka känslomässigt trauma eller sjukdomar hos sin ägare.

Svart Safir

Som en medlem Safirfamiljen, är Svart Safir en av varianterna i mineralets korund. Med sin nattsvarta färg, bibehåller den Svarta Safiren sina mörka nyanser medan några varianter även kan visa metalliska toner när de utsätts för ljus. Huvudsakligen bruten i Australien; den Svarta Safiren skulle kunna vara ett utmärkt alternativ för de som älskar svart färg. Svarta Safirer tros hålla sin ägare lugn under hektiska situationer och fungerar som en skyddande sköld mot mobbing.
Ädelstenskvalitet
Varje ädelstensklassning har olika egenskaper som färg och klarhet, som beskriver ädelstenens kvalitet.
Ädelsten Kvalitet
LAGERHÅLLNINGSENHET:
En kodbeskrivning som används för att indikera en speciell rang för en produktklass.
Kedjelängd
Colour
För att hitta huvudsmyckena med det perfekta måttet, ta ett måttband och linda det runt öronen och över dina ögonbryn.
Är dina vita guldsmycken rhodium pläterad?

Ja

Gemstone Quality

Nej

Gemstone Quality

Rhodiumbeläggningar används för att framhäva glansen i vitt guld. Om du väljer "nej" under det här alternativet kommer rodium inte att användas på din produkt och den kommer att ha en naturlig färg istället för ett rent vitt och glänsande utseende.

Skicka min ring i genomsnittlig storlek:
Om du inte kender din ringstørrelse, har du muligheter för att välja denna indstilling. Vi producerar och sänder din ring i den mest vanliga ringstørrelsen. Om den här storleken inte passar dig kan du returnera ringen för gratis storlek inom 60 dagar från mottagandet av din produkt.
Rhodium Pläterad

Den vita delen av ditt smycke kommer att produceras från den vita originalmetallen och kommer pläteras med rodium för mer lyster.

Är dina silversmycken rhodium pläterad?
Rhodiumplätering används endast för att förbättra den vita färgen och skydda ringen från repor, men metallet under skyddskiktet är silver.
Märke :
Detta refererar till alla produkter producerade med Glamira Diamant märkesgaranti, du kan dock välja att använda andra ädelstenar förutom diamanter till att skapa dina individuella produkter.
Färg (för Swarovski och andra stenar)
Den exakta färgen kan variera beroende på den kemiska kompositionen av ädelstenarna. Färgskalan för diamanter sträcker sig från D till Z. Den bästa färggraderingen och vitaste stenen tillgänglig är en D färgad diamant. Detta är också den mest sällsynta färggraderingen, som i sin tur betyder ett högre värde. Diamanter i G till J färgskalan har en liknande nyans till kroppsfärg och anses vara närmast färglös. Den idealiska färgen för en diamant anses vanligtvis vara H färggraden.
Colour
Metall / Legering
Metall refererar till grundmaterialet som används till att tillverka smycken. Färgen bestäms av kombinationen av metaller med andra legeringar.
alloy
Ädelstenar:
Ädelsten (kallas också ädel och halvädel) är de mineraler som är värdefulla, sällsynta och ofta vackra, som används efter att de har skurits och polerats.
Gemstones
Metall / Legering
"Svart rodium är en robust och fantastisk plätering, tillämpas med att svärta metallen och så ta em