x
 
   
Gul Safir Smycken

Gul Safir

Klassad som en halvädelsten, är Gul Safir en slags Safir som är medlem i Korund familjen såsom Rubinen. De små spåren av järn i dess kemiska struktur ger den sin underbara gula nyans.

GUL SAFIR FÖRLOVNINGSRINGAR

GUL SAFIR FÖRLOVNINGSRINGAR

GUL SAFIR ÖRHÄNGEN

GUL SAFIR ÖRHÄNGEN

REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG
boderUPPTÄCK MERA

Gul Safir

Klassad som en halvädelsten, är Gul Safir en slags Safir som är medlem i Korund familjen såsom Rubinen. De små spåren av järn i dess kemiska struktur ger den sin underbara gula nyans. En beundrande gul safir måste vara transparent med en yta som glittrar och smickrar en solnedgångs färger. Det som urskiljer gul safir från andra safirer är att gul safir av hög kvalitet har inga synliga inneslutningar medan safirer kan ha ett flertal inre inneslutningar. Gul safir bryts huvudsakligen i Serendip, på ön Sri Lanka. Denna juvelrika ö är den första platsen som gul safir hittades. Folk kom över det ute på fälten efter ett regn som spolade ner vanlig sten och fick fram safir. Ordet serendipity härstammar från denna händelse. Andra gruvor för gul safir finns i Madagaskar, Tanzania, Indien och Australien. Den största hittills brutna gula safiren fram till dags dato, väger nästan 2020 Carat och kallas för Tomahawk Tiger.

Folket under Antiken kallade gul safir ‘hyacint’ och den var också känd som padparadscha i Sinhalese och Sanskrit. Stenen tar en speciell plats i indisk och vedisk astrologi och har fått sitt namn från Pukhraj som betyder gul sten. Det ansågs att den drog åt ljus och frid och vishet till sin bärare. Enligt hinduisk tro, är den planeten Jupiters sten, som också kallas Deva Guru och ansedd som Gudarnas lärare. Det är därför som gul safir vanligen är ansedd att leda en person mot lycka, visdom och uppfyllelse. Den associeras också med liv, fruktbarhet och giftermål.

Hos GLAMIRA, är all mening och skenet av gul safir kombinerad med många legeringar, andra ädelstenar och färger som avtäcker ett gult safirsmycke för ringar, örhängen, armband och så vidare. GLAMIRA levererar de mest speciella juveler av hög kvalitet enligt de 4C för cut (slipning), color (färg), clarity (klarhet) och Carat vikt för maximerad skönhet. När den möter upp med design av smycken och legeringar som speciellt vitt och gult guld, glittrar den från alla håll och vinklar. Så du kan låta den lysa upp din hand med en gul safir ring eller ditt ansikte med ett par gula safir örhängen. Eller kan du skriva ner din kärlekshistoria inspirerad av meningen som en gul safir bär med sig och du kan individualisera en gul safir förlovningsring till att ge bort under frieriet. På det hela taget, bjuder GLAMIRA in dig till att känna Jupiters ljus på din hud.