x
 
   
Rökkvarts Smycken

Rök kvarts

Rök kvarts är klassad som en halvädelsten och har en färg som sträcker sig från ljust gulbrun till djup gråaktigt svart.

RÖK KVARTS FÖRLOVNINGSRINGAR

RÖK KVARTS FÖRLOVNINGSRINGAR

RÖK KVARTS ÖRHÄNGEN

RÖK KVARTS ÖRHÄNGEN

REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG

Rök kvarts

Rök kvarts är klassad som en halvädelsten och har en färg som sträcker sig från ljust gulbrun till djup gråaktigt svart. Tack vare sin genomskinliga unika färg, kan den kombineras med alla färger och legeringar utan att förlora sin glans i rök kvarts smycket.

Den har också fått sitt namn från sin färg; det härstammar från det grekiska ordet "moroeis" (mörk) som föreslår att färgen varierar från rökigt brun till grå. Den har hittats i antika romerska lober eftersom den ansågs skydda mot det onda och stärka viljan. Den användes också till att pryda egyptiska pyramider, statyer och monument. På den modern juvelmarknaden, är den en av de mest sällsynta och mest populära av ädelstenar. Rök kvarts gruvor finns huvudsakligen i Ryssland, Brasilien, Zimbabwe, Schweiz och Spanien. Rök kvarts är den nationella ädelstenen för Skottland och har ansetts vara en helig sten en lång tid tillbaka. Den är också känd som stjärntecknet Vågens sten.

GLAMIRA erbjuder Rök kvarts stenar av AAA kvalitet från utvalda källor och ger den plats bland andra ädelstensurval. Den ovanliga stenen används för unika GLAMIRA design och väntar på att värderas av dig! Med en rök kvarts ring, kan du skapa en stil som aldrig går ut. Eftersom den associeras med välstånd, skönhet och elegans, kan du skapa ett rök kvartshalsband och du kommer att inse att det anpassar sig till att passa din stil. Eller kan du harmonisera de dimmiga tonerna av Rök Kvartsen med guld eller silver och avslöja ett par rök kvarts örhängen. Hos GLAMIRA, vilken riktning du än väljer, så kan du inte gå fel!