x
 
   
TANZANIT SMYCKEN

Tanzanit

Tanzanit är en blå variant av ädelsten zoisite som innehåller vanadin och den består av kalcium aluminiumsilikat.

TANZANIT FÖRLOVNINGSRINGAR

TANZANIT FÖRLOVNINGSRINGAR

TANZANIT ÖRHÄNGEN

TANZANIT ÖRHÄNGEN

REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG
boderUPPTÄCK MERA

Tanzanit

Tanzanit är en blå variant av ädelsten zoisite som innehåller vanadin och den består av kalcium aluminiumsilikat. Den upptäcktes först år 1967 av Masai herdar på Merelani Kullarna nära Arusha i norra delen av Tanzania, Afrika. Stenen som varit gömd för det mänskliga ögat, formades för miljontals år sedan av metamorfisk schists, gnejs och kvartsit. I början, kallades den för “ blå zoisite”- men detta ändrades strax efteråt eftersom det låter mycket lika med det engelska ordet 'suicide'. Tanzania, platsen där stenen hittades gav sitt namn till stenen. Vad som gör en Tanzanit speciell och unik är att den finns endast på ett ställe i hela världen. Till detta, hör också att dess djupa blåa färg är ett särdrag som urskiljer den från andra ädelstenar; dess färg sträcker sig från ultramarin blå till ljust violettblå och har en mångfärgad struktur som betyder att stenen kan finnas som blå, purpur eller brunaktigt gul beroende på vilken vinkel du ser på den ifrån.

Den är entusiastiskt hyllad av specialisterna som 'tjugonde århundradets ädelsten' och den har blivit en av de mest populära och tjusiga stenarna. Även om processen att ge en mening för stenen inte ännu har färdig lagts, är det klart att den personifierar oklanderlig, men ändå okonventionell elegans och representerar evig skönhet och förtroende.

GLAMIRA kombinerar denna nyupptäckta skönhet med sin unika design för att upptäcka Tanzanit smycket. Även om varje juvelerare kan skapa sin egen kvalitets kriterium för att bestämma kvaliteten av Tanzanit, så finns det ingen standard kvalitetsgradering för Tanzanit. GLAMIRA garanterar att Tanzanit ädelstenarna som erbjuds är av hög kvalitet. Du kan individualisera utvalda smycken med Tanzanit för att föra fram unika Tanzanit ringar, halsband, Tanzanit örhängen och manschettknappar. Tanzanit kommer att donera sin extravaganta färg åt dig i form av Tanzanit halsband, så att du kan visa upp din skönhet och stil. GLAMIRA sammanför moderna och unika design från GLAMIRA designers och idén att äga något speciellt. Den nästan magiska färgen för en perfekt slipad Tanzanit kommer att passa dig och din skönhet!