Laddar...

Färgade diamantutbildning

Färgade diamantutbildning

Naturfärgade diamanter illustrerar exklusiv elegans av naturen. Sällsynthet är den mest betonade egenskapen hos färgade diamanter. Att köpa ett mästerverk smycke med en färgad diamant,prioritet av egenskaper helomvändning, i motsats till färglösa diamanter. Färg är huvudattributet som skiljer hur sällsynt och värdefull en färgad diamant är. De mest kända sällsynta färgerna är mättade rosa, blå och grön. Dessutom kan även mycket liten färgskillnad få stor inverkan på värdet. Den sällsynta typen av färgade diamanter är röd, grön och blå med medel till mörka toner i kombination med måttlig mättning.

Färg

Briljansen av färg, djup, intensitet är de viktigaste faktorerna som påverkar när man köper en färgad diamant. Diamanten blir värdefullare beroende på färgens intensitet.

Infattning och slipning

Färgade diamanter värdefullhet kan intensifieras ytterligare med passande infattning och slipning av själva stenen. Klippet är självförklarande, ju högre kvalitet slipning är desto bättre blir färgen reflekterad när den utsätts för ljuskällor. Infattning av en färgad diamant smycken bör noggrant undersökas och väljas av en expert. Färgens synergi är nyckelfaktorn, till exempel kommer gul diamant att se bättre ut tillsammans med gult guld och röttguld med respektive röd diamant.

Slipning och klarhet

Karakteristisk i form och klarhet är inte lika viktiga som färg och slipning, men spelar också en viktig roll. Former av färgade diamanter kommer vanligtvis i unika mönster för att betona färgen.