Laddar...

Ringmått Guide

Rätt ringstorlek är ett absolut måste för det mest speciella ögonblicket. Ringen måste vara tillräckligt tätt för att inte falla, men det måste också vara tillräckligt för att glida över din knog. Dagens tid och även vädret påverkar mätningen. Eftersom tidigt på morgonen eller kallt väder är fingrarna mindre och när vädret är för varmt är fingrarna större. Kvällen är den bästa tiden att mäta din fingerstorlek medan de är varma. Om du tvekar mellan två storlekar, välj alltid den större. Om din knog är större än ditt finger mäter du både din knog och ditt finger och välj en storlek mellan de två. Det är alltid bra att mäta ditt finger ett par gånger under dagen. Om ringen kommer att bli en överraskning kan du fråga sin vän eller familjemedlemmar eller du kan hemligt låna hans/hennes ring och gå ner till en juvelerare för att se storleken. Kom också ihåg att höger och vänster hand är olika så att fingerstorlekarna blir olika också.

Vanliga Ringstorlekar

Vi förstår att det kan vara svårt att noggrant välja rätt ringstorlek online, och speciellt om den är avsedd att ges som en överraskningsgåva, skulle du behöva gissa ringstorleken.

Om du planerar en överraskning och du är osäker på storleken på ringen, kan du alltid beställa den genomsnittliga ringsignalen och skicka tillbaka den till oss för att ändra storlek inom de första 60 dagarna efter mottagandet av din produkt. Den genomsnittliga ringstorleken varierar mellan 52-54 för kvinnor och 60-62 för män.

Gratis Ringmått från GLAMIRA

Common Ring Sizes

Ringmått är ett verktyg för att ta reda på din ringstorlek. Vi uppmuntrar alltid våra kunder att utnyttja denna möjlighet som vi erbjuder, med tanke på att ringmåttet och frakten är gratis och det här är det mest exakta sättet att hitta din ringstorlek.

Du kan beställa hem ett kostnadsfritt ringmått genom att skicka ett mail som inkluderar ditt namn och din adress till service@glamira.se med ett ämne "Beställa ett ringmått", eller så kan du fylla i formuläretnedan. När formuläret är fyllt kan det ta upp till 7 arbetsdagar för ditt gratis ringmått kommer att levereras till din adress.

Printable Ring Sizer

Utskrivbar Ringmått

I händelse av att tillfället ligger precis runt hörnet kan du också ladda ner gratis ringsändare i PDF-format som följer med instruktioner. Ladda ner det Gratis Ringmåttet i PDF format här.

Om du fortfarande inte är säker på vilken storlek som är bäst för dig är du välkommen att kontakta våra experter för att diskutera saken vidare. Kontact 

Tips för att mäta ringstorlek

  • Temperaturen orsakar en felaktig läsning när du mäter din ringstorlek. Din fingrar kommer att vara minst en halv storlek mindre när din hand är för kall medan den blir en halv större när den är för varm.
  • Mät ditt finger i genomsnittstemperaturer, helst i slutet av dagen när fingrarna är störst. Ju större band en ring har desto strängare kommer du att känna.
  • Så, om du vill beställa ett band ca 6 mm bred eller mer, flytta upp en storlek från den normala ringstorleken.
  • Tänk på att du ska beställa nästa storlek, eftersom det snedvrider storleken något. Om din knog är större än fingret, mät både din knog och ditt finger och välj storleken mellan två.
  • Din ring bör passa nog att inte falla av och tappas för att glida över din knog. Om du tvekar mellan två storlekar, välj alltid den större. Upprepa mätningen 3 till 4 gånger för att eliminera ett felaktigt resultat.

Viktiga Notiser

  • Undvik att få din produkt graverad av en tredje part som en annan juvelerare eller annan person än GLAMIRA, eftersom det kommer att upphäva din livstidsgaranti.
  • Observera att storleksändring kan ta upp till 25 arbetsdagar beroende på produkten och den ändrade ringen kommer inte att bli berättigad till återbetalning.

Ringmått Tabell

Nedan hittar du de vanliga Ringstorlekarna tillsammans med motsvarande diametrar och omkretsar.

Uk Chart