Laddar...

SKÖTSELRÅD & UNDERHÅLL FÖR SMYCKEN

Bär inte dina smycken i duschen, badet, poolen eller badtunnan. Schampo och tvål kan byggas upp på metallytan och på ädelstenarna, vilket gör att dina smycken ser tråkiga ut. Fuktighet är inte vänlig mot ädelmetaller. Förhindra att dina smycken utsätts för fukt och undvik att bära dina smycken i mycket varma miljöer som bastu eller när du solar.

Hushållsrengöringsmedel kan smutsa ner eller skada smycken. Undvik kontakt med kemikalier. Vi rekommenderar att du inte bär dina smycken när du gör hushållssysslor, trädgårdsarbete, tränar, lagar mat, städar eller sportar. Alla ädelstenar är ömtåliga; även en diamant kan flisa eller spricka i händelse av en kollision. Skydda dina smycken från hårda ytor, tappa dem inte och undvik slag. Kom ihåg; mer omsorg förlänger livslängden på dina smycken!

Det är bättre om du tar av dig dina smycken innan du går och lägger dig. Detta kommer att förhindra att du skadar ditt smycke av misstag. En kedja kan vara bruten eller en spets kan böjas i sömnen, vilket till och med kan få dig att tappa en sten.

Ja, det kan de. Se till att du sätter på dina smycken sist när du klär dig så att de inte utsätts för lotioner, parfymer, hårspray eller andra kosmetika eller kemikalier som kan orsaka permanenta defekter på dina smycken såsom missfärgning, fläckar eller förlust av glans. . Att sätta dina smycken sist kommer också att förhindra att de fastnar på dina kläder och skadas. Sten fästen kan lätt bli igensatta med lotion. Undvik att ta på dig lotion när du bär dina ringar.

När du tar bort din ring, hantera den alltid i dess band och aldrig i dess sten eller stensättning. Detta hjälper dig att hålla din ringsten säker och ren.

Förvara dina smycken individuellt så att du kan undvika repor eller skador.
Fuktighet kommer att orsaka nedsmutsning; Förvara inte ditt smycke i badrummet för att undvika det.

Pärlor behöver andas till skillnad från många andra ädelstenar. Förvara dem i en linnepåse.

GLAMIRA presentförpackningar har designats för presentation eller presenter och de är inte avsedda för långtidsförvaring. Det är bäst att förvara dina smycken i lämpliga material beroende på dess metall och ädelstenar.

Förvara dina diamant smycken separat eftersom diamanter kan repa andra smycken och de kan till och med repa varandra.

Rengör dina smycken försiktigt och regelbundet för att ta bort eventuella oljor, damm eller föroreningar. Använd en mild tvål och vatten tillsammans med en mjuk trasa, om det behövs. Se till att du torkar av dina smycken och vänta tills dina smycken är helt torra innan du lägger tillbaka dem.

Vissa smyckes rengöringsmedel kan innehålla slipmedel som kan vara för hårda för dina smycken och alla är inte lämpliga för alla typer av metaller och ädelstenar. Det säkraste sättet att rengöra dina smycken är att använda mild tvål och en mycket mjuk trasa eller borste.

Om smutsen är svår att ta bort, blötlägg dina smycken i rent vatten i 5 till 10 minuter. Kom ihåg att den här metoden inte ska användas för att rengöra smycken med pärlor eller material som är känsliga för fukt som trä smycken.

Du kan hitta en del användbar information på Internet men se till att den kommer från pålitliga källor och kom ihåg att rengörings metoderna som du kan hitta kan vara för smycken utan stenar. Att använda metall rengöringstekniker på smycken med diamanter, ädelstenar och pärlor kan orsaka allvarliga skador på dina smycken.

Vi rekommenderar inte att du använder ultraljud eller ångtvätt eftersom de inte är lämpliga för de flesta ädelsten- och pärlsmycken. Varje smycke måste vårdas och underhållas beroende på dess produktegenskaper.

Guld är en mjuk metall och detta är den främsta anledningen till att blanda den med andra metaller för att producera smycken. Eftersom den är en mjuk metall blir den benägen att repa, vilket kräver skonsam hantering och rengöring. Guldsmycken kan också bli smutsiga i en olämplig miljö. Undvik stark tvål inklusive kroppstvätt, klor och hushållsblekmedel samt alla okända kemikalier. Dagligt slitage kan göra att guldsmyckena får en matt yta. Rengör dina smycken regelbundet för att behålla sin lyster. Var försiktig när du rengör dina smycken och polera dem inte för hårt för att förhindra att de repas. Se alltid till att du torkar den försiktigt efter rengöring. Om dina guldsmycken innehåller ädelstenar, vänligen ta hänsyn till det även vid underhåll och rengöring. Ädelstenar kan kräva olika underhållsmetoder baserat på deras struktur.

Både platina och palladium är hypoallergena metaller samt är sällsynta och hållbara. De är mer motståndskraftiga mot repor än andra metaller, men det betyder inte att de inte kräver vård eller att de inte blir repade alls. Du bör alltid ta hand om dina smycken för att kunna njuta av dem hela livet.
Det är normalt att platina- och palladium smycken får patina med dagligt slitage. Patina är en matt lyster och det är ett föredraget utseende av dessa metaller av många människor. Du kan enkelt rengöra dina platina- eller palladium smycken genom att använda en mild tvål och varmt vatten.
Om dina platina- eller palladium smycken innehåller ädelstenar, vänligen ta hänsyn till det även vid underhåll och rengöring. Ädelstenar kan kräva olika underhållsmetoder baserat på deras struktur. Blötlägg eller borsta inte ömtåliga ädelstenar som är monterade på dina platina- eller palladium smycken.

Finsilver är ett mjukt och formbart material som lätt kan skadas och repas. Dina silversmycken kommer dock att hålla en livstid med korrekt skötsel och underhåll. Silver är reaktivt mot luft och hudoljor. Det är mycket viktigt att rengöra dina silversmycken regelbundet för att skydda dem från smuts. Den mattas snabbare när den utsätts för fukt och föroreningar. Om du rengör avfärgningen innan den byggs upp kan du njuta av dina silversmycken länge. När de väl rengjorts måste silversmycken förvaras torrt och förvaras på rätt sätt.
Använd inte pappershanddukar eller vävnader för att rengöra dina silversmycken eftersom de kan repa det.
Kom alltid ihåg att simbassänger inte är vänliga mot silver och klor kan skada dina smycken permanent. Se till att du tar av dig dina silversmycken innan du simmar. Om du glömmer att ta bort den innan du simmar, se till att skölja och torka den efteråt.
Om dina silversmycken innehåller ädelstenar, vänligen ta hänsyn till det även vid underhåll och rengöring. Ädelstenar kan kräva olika underhållsmetoder baserat på deras struktur. Om du föredrar att använda en silvervårds lösning för att rengöra dina smycken, se till att ädelstenarna på dina smycken inte kommer i kontakt med lösningen eller andra kemikalier.

Dessa är speciella material som används för smycken och de kräver skötsel för en lång livslängd. Skydda dina smycken från extrem värme samt överdriven vatten och fukt.
Emalj och keramiska smycken eller delar är mindre motståndskraftiga mot stötar jämfört med ädla metaller; så undvik att slå eller tappa dem på hårda ytor.
Om dina smycken innehåller ädelstenar, vänligen ta hänsyn till det även vid underhåll och rengöring. Du bör också överväga skötseln av de andra metallerna som används på dina smycken.

Rå diamant är det hårdaste naturmaterialet men glöm inte att en slipad och polerad diamant lätt kan repas eller flisas om den inte hanteras varsamt. Skydda dina diamantsmycken från stötar mot hårda ytor.
Kom alltid ihåg att diamanter kan repa varandra såväl som andra ädelstenar. Kasta inte dina diamantsmycken i samma behållare som andra smycken och var försiktig när du bär flera diamantringar tillsammans.
Tvål och schampo kan bilda ett lager på diamanter, vilket skulle få dem att förlora sin glans. Diamanter är också mycket benägna att samla smuts och olja. Oljan från dina fingertoppar kommer att ackumuleras på din diamant vilket gör att den minskar sin briljans och dämpar sin gnistra.
Om din diamant ser grumlig ut är det troligen damm eller smuts som har fastnat under stenen eller filmen som samlats på stenen. Regelbunden rengöring hjälper din diamant att fortsätta att glänsa.

Naturliga ädelstenar är känsliga material. De har inte diamantens hållbarhet, så de kräver extra omsorg för att behålla en lång livslängd. Se till att du skyddar dem mot att falla eller slå mot en hård yta. Förvara dem inte tillsammans med andra smycken i samma behållare.
Det är mycket viktigt att rengöra ädelstenar regelbundet och även hålla deras stensättning ren för att skydda deras naturliga nyans. Torka helt enkelt av dina ädelstenssmycken med en mjuk trasa för att rensa bort resterna från dem.
Ljus och värme kan påverka en ädelstens hållbarhet och färg. Undvik överdriven värme och plötsliga temperaturförändringar eftersom de kan bryta sönder vissa ädelstenar.

Pärlor är mycket känsliga delar av naturen och vanligtvis inte idealiska för dagligt bruk. En anledning till att de är så ömtåliga är att de är väldigt mjuka. De bör hanteras varsamt. Pärlor ska hållas fria från parfymer, kosmetika, svett, smuts, rengöringsmedel, vatten och värme.
Du kan försiktigt torka av dina pärlsmycken med en lätt fuktad trasa men blötlägg dem aldrig i vatten.
Förvara inte pärlor i plastpåsar. De bör förvaras i en tyg fodrad smyckeskrin eller slås in i ett mjukt tyg för att behålla glansen och kvaliteten på pärlor. Släng dem aldrig i ditt smyckeskrin eftersom de lätt kan skadas.

Ringar är mer utsatta för yttre faktorer än andra smycken helt enkelt för att händerna kontinuerligt används i dagliga aktiviteter, oavsett hur kraftfulla dessa aktiviteter är. Speciellt ringar som bärs på den dominerande handen kommer att vara mer utsatta för skador. Du kan fortsätta att bära din ring säkert så länge du tar hand om den.
Passformen på din ring kan tillfälligt ändras på grund av många faktorer såsom skillnader i temperatur, vikt fluktuationer, resor och graviditet. Vi rekommenderar att du tänker efter innan du bestämmer dig för att ändra storlek på din ring.

För att dina örhängen ska hålla längre, kom alltid ihåg att de ska vara det sista du tar på dig. Örhängen tenderar att påverkas av hårprodukterna du använder, mer än något annat smycke eftersom de ligger väldigt nära ditt hår.
Stora ringar eller örhängen med kedja bör tas av innan du sover så att de inte skadas och de inte fastnar i någonting och skadar dig.

Kedjehalsband, armband och vristband knyter sig själva till knutar om de förvaras i samma behållare. För att undvika knutar, se till att dina kedjesmycken ligger plant eller hänger rakt när de inte bärs.
Att sova med kedjor på kan få dem att försvagas och gå sönder. Ta alltid bort kedjorna innan du sover.

Vi bryr oss om de material som vi använder för varje GLAMIRA-smycke och väljer noggrant ut allergivänliga material. Allergier kan dock orsakas av många andra faktorer som personliga tillstånd och hur smyckena används. Om du har allergier, att veta vilken typ av metaller du är allergisk mot kan hjälpa dig att välja de mest lämpliga smyckena för dig själv så att du kan njuta av det hela livet.

Om du har en känslig hud har vi några tips för att hjälpa dig undvika hudirritationer och utslag när du bär dina smycken:

  • En ring som sitter tätt på fingret kan orsaka irritation på huden. Se till att din ring passar dig ordentligt.
  • Ansamling av tvål, kosmetika, damm eller smuts under ringarna, särskilt vigselringar, kan orsaka irritation på känslig hud.
  • I varma och fuktiga årstider eller miljöer svettas huden under smyckena om de bärs under en längre tid. Detta kan irritera huden och leda till allergier för vissa människor.
  • Örhängen och ringar håller mest sannolikt vatten på huden. Ta alltid bort dina smycken innan du badar eller duschar och se till att du torkar bort tvålen och vattnet från kroppen innan du sätter på dig dina smycken igen.
  • Händerna tvättas ofta under hushållsarbetet. Tvättmedel eller andra rengöringsprodukter tillsammans med vatten kan finnas kvar under ringen och orsaka allergier. Ta alltid bort dina smycken under hushållsaktiviteter. Tvätta och torka händerna noggrant innan du bär din ring igen.
  • Rengöringsmedel som du använder för dina smycken kan göra att du får allergiska reaktioner. Undvik industriella rengöringsmedel.

I vissa sällsynta fall kan vissa personer se gröna eller mörka fläckar på huden efter att ha burit smycken. Detta är inte ett tecken på en allergisk reaktion. Detta kan hända när specifika metaller reagerar med vissa ingredienser som syror eller salt på huden samt ingredienser i kroppskräm eller andra kosmetika. Svettning är en annan faktor eftersom det orsakar oxidation på grund av mängden fukt.