Laddar...

jämförelse av sten

Vid första anblicken kan diamant, vit safir och swarovski vara oskiljbar. Alla tre stenar uppvisar olika unika egenskaper, fördelar och vissa förhållanden som du kan hitta lämpliga för olika tillfällen. Färgvis, vit förblir elegansens elegans för smycken - placerar färgen själv i listan över populäraste smycken. Huvudskillnaden som kan bidra till att skilja vit safir från diamant är lätt brytning - ljusprocessen går in i stenen och studsar tillbaka och skapar graciös skimmer. Den största skillnaden mellan diamant och swarovski kristall är att diamanter är naturliga stenar, medan swarovski är mänskligt gjord.

Både vit safir och diamant ser bra ut för smycken bitar som halsband, ring eller örhängen eftersom diamantens och vit safirens höga hårdhet går bra med alla stilar och modeller. Trots diamanter och vita safirer har båda liknande briljans, de kommer från olika geologiska källor och deras mineralkvalifikationer är olika. Vit safirer kommer från korundgengenen och detta familjeträd innehåller också färgade safirer och rubiner. Å andra sidan innehåller en diamant rent kol och det har samma komponent som grafit och kol. Om din budget tillåter rekommenderar vi starkt dig att gå med diamanten för en livstidsupplevelse, men om du letar efter en plånboksvänlig kan vitt safir vara ditt val med en liknande kvalitet.

Diamantbildningen sker under hög värme och tryck i djupet av jorden och detta höga tryck gör diamanten den hårdaste och den ledande substansen. En vulkanutbrott bär diamanterna till ytan medan safirer förekommer och står på ytan som en sedimentär bergsdeponering. Du måste ta hand om dina diamant smycken mycket noggrant för att hålla sin höga glans och kontrast. Du kan använda en mjuk tandborste och en speciell pasta för att rengöra diamanten, men om du har en vit safir behöver du inte göra rengöringsprocessen för ofta. Den iögonfallande gnistan av diamanter är tidlös och alltid populär för en trendig förlovningsring eller bröllop. Låt oss ha en djupare inblick i skillnaden mellan vit safir och diamant i förhållande till färg, ljusbrytning och hållbarhetskriterier.

Färg

För att se skillnaden mellan vit safir och diamant, kan du kontrollera nyanser av ljus. I allmänhet en diamant återspeglar ljuset mycket starkt och detta skapar en fantastisk gnista och vit safir har fortfarande sken men inte lika starkt.

Ljusrefraktion

När ljuset absorberas i ädelstenens hörn börjar ljuset inifrån med vinklar och ljusbrytningen sker från en sida till den andra sidan som ett oändligt solstrålning. Diamant har en stor mängd ljusbrytning på grund av sin konstruktion och lyser därmed ljusare. Detta vackra moder naturspel påverkar också värdet av en diamant. När du jämför vit safir och diamanter ser du att diamanterna visar alla regnbågens färger. De fantastiska färgerna blir synliga med ljus och detta är kraften i sällsynthet. Sällsynta ädelstenar är alltid mycket värdefulla och efterfrågan på århundraden med att fånga ljus och återspeglar en vacker glänsning.

Hållbarhet

Diamant hållbarhet är fyra gånger hårdare än den vita safiren och det gör ädelstenen mycket stark. Vit safir blir inte repas lätt och oavsett vilken du väljer, med en fantastisk utformning, kan du få en livstid smycken bit.

När du jämför diamant och Swarovski kanske du inte ser en stor skillnad, men i verkligheten är det en stor skillnad när du börjar se från ett annat perspektiv med kunskap. Swarovski är en kristall som är gjord av glas i Österrike. Det förekommer inte naturligt och därför är det inte en naturlig ädelsten. Den vackra fördelen med Swarovski har den höga gnistan och den vackra kristallklarheten. Dessutom kan du ge olika former och få ett brett utbud av färgalternativ.

Diamanter har olika kriterier och dessa kriterier karaktäriseras som 4C, vilka är färg, skärpa, klarhet och karat. Dessa kriterier bestämmer diamantens kvalitet och enligt olika värden kan du också få en diamant med certifiering som GIA eller HRD. Genom dessa certifieringar kan du hitta alla viktiga egenskaper om den sten du köper. Om du inte kan fatta ett beslut mellan en Diamond, en Swarovski och White Sapphire, gör ett bord så att du kan ställa in skillnaderna. Diamant har livstid och det är naturligt, sällsynt, mousserande och har högsta kvalitet. Swarovski är labb skapat, gnistrande, plånbokvänligt och har liknande utseende som diamanter. Vit safir är naturlig, prisvärd och har hållbarhet.

Ditt val kan vara en ring, en örhänge eller ett halsband. Det viktigaste är att välja rätt sten enligt din smak, se till att hantverket har hög kvalitet och överväga din budget. Vänligen kom ihåg att vilken sten du väljer, smycken är en delikat och en mild bit så du måste vara mycket försiktig när du använder och bär en ring, ett halsband eller ett örhänge. Användningen påverkar stenen väldigt mycket, och du måste vara snäll och snygg mot din sten för att undvika repor, färg eller gnistbelastning.