Laddar...

Vigselring Guide

Hur väljer man metall ?

COLOURED DIAMOND EDUCATION

Olika metaller kommer i olika färger, utseende, hållbarhet, styrka och pris.

Guld: Guld har alltid varit ett klassiskt och ett tidlöst val för ett bröllopsband. Det naturliga varma utseendet och den vackra glansen gör guldringringen romantisk och en önskad metall. Guld är en mätbar metall i karat och har 24 delar. Rent guld mäts som 24k guld och det är för mjukt att skapa smycken så det måste blandas med andra metaller för att bilda ringen. 18 karat guld innehåller 75% rent guld, 14 karat guld innehåller 58,5% rent guld och 9 karat guld innehåller 37,5% rent guld. Hårdheten och hållbarheten av guld varierar beroende på karat, så enligt din önskemål kan du välja karat som du önskar.
Guld vigselringar 

Palladium: Som medlem i platinafamiljen har palladium en mycket fin naturlig silvervitt färgton. Den vita och glansiga metallen ger en rik utseende. Dess hållbarhet är hög och det gör palladiumringen en livstidsdel. Den största fördelen med palladium är sin lätta vikt. Så för de stora mönster är palladium ett bra alternativ. Förutom detta är palladium en av de sällsynta ädla metallerna i världen, så dess unika och lång livslängd gör det väldigt speciellt.
Palladium Vigselringar 

Platina: Den mest prestigefyllda metallen för en vigselring är definitivt Platina. Platina har en mycket hög hållbarhet så det känns tyngre än andra metaller. Det är 30 gånger sällsyntare än guld och 40% tyngre än 14K guld. Täthet, renhet och sällsynthet gör platinringen extremt värdefull och en protektor, därför står en platinring i åratal. Dessutom har dess satinglans och vacker mjuk vit nyans ett naturligt, fantastiskt utseende.
Platina Vigselringar 

Silver: Den ljusa vita gråten av silver är som en måns reflektion på havet. Ljuset i denna vackra metall matchar perfekt med någon ädelsten. Silver är också mycket mjukt att vara tillverkade så det legeras med andra metaller för att öka hållbarheten. 925 silver innehåller 92,5% rent silver och detta ger en vacker strålning och en naturlig briljans till ringen. Silverens slående glans är väldigt attraktivt med sitt moderna utseende.
Silver Vigselringar 

Hur väljer man färgen ?

Färg är ett attribut som kan relateras till stil. Viktigt att uppmärksamma att om personen som ska ha smycken redan har andra delar, kan färger matchas för att gå bra tillsammans. På en annan sida symboliserar olika färger olika visningar.
Gult guld

Gult guld: Det varma utseendet på gult guld välkomnar dig med solstrålning. Det är en klassiker men ändå moderiktig och den ljusa effekten är sann över tiden. Den naturliga, vackert gnistrande gula färgen passar perfekt vilken stil som helst och är perfekt för klassiska älskare eftersom det aldrig har gått ur stil. Det konstanta, glänsande utseendet är för en livstid, precis som ditt äktenskap. Den tidlösa kvaliteten kommer att ligga på fingret för alltid.
Guldguld Vigselringar 

Vitguld

Vitguld: Vitguldets vithet lägger till ett modernt och unikt utseende. Dess hållbarhet är starkare och det är ett bra alternativ om din budget är begränsad. Vitguldet erbjuder en cool och sofistikerad glans och dess popularitet fortsätter i åratal. Det reflekterande utseendet på ytan ger en original och en elegant lyx. Det futuristiska, moderna och vackra utseendet visar ditt självförtroende.
Vitguld Vigselringar 

Röst guld

Rosa guld: Den ljusa och snygga rosa tonen är mycket populär med sitt mjuka och eleganta utseende. Dess kopparlegering ger metallen en vacker rosa nyans och dess trend stiger dag för dag. Rosguld representerar kärlek med sin romantiska överklagning, ger en feminin look och koppar ger hållbarhet mot metallen. Vintagestilens bröllopsband ser bra ut eftersom den förtrollande skönheten verkligen ger ett fantastiskt överklagande för varje ringstil.
Rött Guld Vigselringar 

Hur väljer man ytan ?

Polerad

Vertikal Borstat (Matt)

Horisontell Borstad (Matt)

Trådborste (Ismatta)

Sandblästad

Polerad: Polerad yta ringar är de mest kända klassikerna och är mycket vanliga i smyckenvärlden. Den har en glänsande och reflekterande effekt. Om du vill ha ett iögonfallande stycke är polerad finish ett utmärkt alternativ med sin höga reflektion och spegelliknande effekt. Ljusreflektionen är ganska hög med den ljusa och glänsande exteriör på ytan.

Vertikal Borstat (Matt): Den tidlösa vertikala penselmattensfärgen ger en belagd färgpenselprydnad och det eleganta mattutseendet blir populärare dag för dag. Den igenkännbara utseendet och glansdiffusionen skapar en bra yta. Borstslagets utseende täcker ytan vertikalt längs bandet och ger en något slät utseende men har också en distinkt i slag. Det raffinerade utseendet erbjuder en elegant aura till vigselringen.

Horisontell Borstad (Matt): Den subtila effekten ger en taktil belägg för horisontell borstad matt yta. Det blir populärt bland unga par som gillar ett unikt utseende. Den tunga konsistensen erbjuder en helt anpassad frostat effekt. Den här finishen ger en ny spin och en cool stil för bröllopsband. Den horisontella penselsträckan skapar en vacker kontrast med högpolerad inre sida.

Trådborste (Ismatta): Den här ytan är en av de senaste trenderna med sin vackra trådborste. Skillnaden mellan borstad och trådborstad är trådborstad yta har djupare märkbara penselmärken och dess effekter är förhöjda så att den ger en slät look.

Sandblästad: Sandblästad yta har en ganska märkbar och grov finish. När du rör ytan kan du lätt känna efterbehandlingseffekten. Sandblåsta ringar har en lite kornig känsla och ger en texturerad känsla.

Hur väljer man tjockleken ?

Bredden och tjockleken är anslutna till varandra, därför måste du öka tjockleken när du gör ringbreddens bredare bredd.

1.2 mm

1.4 mm

1.6 mm

1.8 mm

2.0 mm

1.2 mm: Den här mycket känsliga tjockleken är tunn och mycket känslig. Om du gillar ett ödmjukt men elegant utseende, är denna tjocklek idealisk för dig. De finaste mönstren ser bra ut med denna smala tjockleken. Dessutom, om du gillar lätta ringar och inte gillar den tunga känslan, är denna tjocklek lämplig för dig.

1.4 mm: Denna tjocklek ser bra ut för klassiska mönster. Om du har en stor och en ljus förlovningsring, är denna tjocklek idealisk för att få en bra kombination eftersom det inte påverkar det glittrande utseendet på din förlovningsring, det stöder också den lysande effekten och lägger till extra skimmer.

1.6 mm: Denna tjocklek är mycket vanligt och föredras generellt av par eftersom den är idealisk för alla vigselringmodeller och ser bra ut på fingret. Det visar designen mycket bra och speglar också de olika finisheffekterna perfekt.

1.8 mm: Lite tjockare när du jämför med de andra tjocklekarna och ger ett elegant utseende till stenen för kvinnans vigselring medan du ger en gnista på grund av den ökade tjockleken. Om du gillar att känna ringen, med ett rent utseende, är denna tjocklek perfekt för dig.1.8mm tjocklek ger ett bra stöd och även säkerhet och hållbarhet med en stark inställning.

2.0 mm: Om du har långa fingrar skapar denna tjocklek ett bra utseende för att visa skönheten i alla stilar. Det djärva bandet ger ett starkt stöd. Om du gillar att visa upp och som en känslig men större känsla, är denna tjocklek mycket lämplig för dig. 2,0 mm tjocklek är ett utmärkt val för optimal stöd och hållbarhet.

Hur väljer man bredden ?

Om du har små och känsliga händer med en liten ringstorlek, skulle ett tunt bröllopsband vara bra på ditt finger. Den enkla och klassiska stilen ser också bra ut på en tunn bröllopsring. Om du har långa fingrar med stor ringstorlek, är de tjocka ringarna de bästa alternativen för dig. Tjocka vigselringar visar enkla eller detaljerade stilar ganska vackert eftersom de har en större och bredare yta för små dekorationer och ger också en känslig yta för enkel och vanliga stilar. Du kan välja samma bredd med din förlovningsring eller du kan skapa en kontrast och kombinera två olika bredder. Den smala eller den bredda? Valet är ditt enligt din smak.

2.0 mm

3.0 mm

4.0 mm

5.0 mm

6.0 mm

7.0 mm

8.0 mm

9.0 mm

Hur väljer man profilen ?

Bekväm passform

Platt Band Bekväm Passform

Bekväm passform: Den här profilen gör att insidan av bandet är lite domed med extra metall. Det ger lätt att klämma över den stora knuten när du bär på fingret eller tar av det. Den avrundade inredningen (där ringen rör fingret) hjälper ringrullen. Om du har ett aktivt liv och tar din vigselring mycket ofta, måste en vigselring med komfortbredd vara ditt idealiska val. Bekväm vigselring blir tjockare från mitten av ringens inre till dess yttre kanter och täcker mindre hudytor.

Platt Band Bekväm Passform: Den här profilens inre yta har en krökt och en kupad form, men den yttre ytan har en platt form. Den konvexa kurvan hjälper till att bära ringen enkelt, så att ringen glider perfekt när du bär eller tar av den. Det ger en lätt borttagning men samtidigt har den en platt yta så att dessa två former samlas i en design och skapar ett unikt och annorlunda utseende.