Laddar...

Födelsesten Guide

Januari

Granat

Februari

Ametist

Mars

Akvamarin

April

Diamant

Maj

Smaragd

Juni

Pärla

Juli

Rubin

Augusti

Peridot

September

Safir

Oktober

Rosa Turmalin

November

Citrin

December

Tanzanit

Födelsesten för Januari - Granat

Liknar den röda frön av granatäpple? Mottar denna ädelsten sitt namn från det 14: e århundradet med engelska ordet "gernet", vilket betyder mörkt rött. Dessa vackra stenar kommer i variationer av färger, den vanligaste kvarvarande mörka rika röda som sträcker sig till djup violettröd. Speciellt hållbara ädelstenar, som finns över hela världen, inklusive Wyoming, Tjeckien, Grekland, Ryssland, Tanzania, Madagaskar, Sri Lanka och Indien.

Granat symboliserar sanning och tro, dessa ädelstenar trodde att hålla bäraren säker under resor, skydda dem från olyckor långt hemifrån och ha förmåga att skydda sina ägare mot mardrömmar. Granaten symboliserar också djup och variga vänskap. Ge granat till någon vars vänskap du djupt värdesätter. Granat var till och med berömd för sin helande kraft och det sägs ha helande egenskaper för hjärtat och lungorna.

Bläddra igenom vår samling av Granatsmycken och välj den perfekta gåvan för dem som delar januarifödelsedag, skicka dem önskemål om välvilja, lycka och hälsa.

Födelsesten för Februari - Ametist

Kvarts mineralart, Ametist varierar i sin lila färg från den rödlila till rättvis gråaktig violett. Ordet '' amethystos '' kommer från grekiska, vilket betyder '' inte berusat '', och eftersom den lila färgen liknade vin är det inte någon slump att "mety" också är ett ord för vin. Ametister finns över hela världen, bland annat i USA, Mexiko, Brasilien, Kanada, Afrika, Italien, Tyskland och Ryssland.

Ametist, som visar drama och spänning med sin exceptionella färg, är en lätt igenkännbar sten. De antika bärarna trodde att det kunde skydda dem från berusning och förgiftning. Nuförtiden är dessa slående stenar ansluten med stabilitet, fred, balans, uppriktighet och lugn disposition. Det användes också som medicinering under medeltiden, för att eliminera sömn och skärpa intellekt och de är fortfarande ansedda för att vara effektiva för att läka uttagssymptom av någon form av missbruk, huvudvärk, sömnlöshet och allmän helande.

Kolla in vår samling av Ametistsmycken erbjudanden, inte bara för de som föddes i februari månad men gör det som en gåva, vilket ger extra värme, styrka och mod.

Födelsesten för Mars - Akvamarin

Ädelstenar indikeras av sina fina, lugna färger, som om du hade på dig en bit våg från havet, som bär betydelsen av havsvatten i namnet. Man trodde även att Akvamarinerna kommer från kyrkorna av sirener, tvättas till stranden. Dessa ljusa ädelstenar finns i Brasilien, Kina, Colombia, Ryssland, Indien och USA.

På grund av deras anslutning till havet var akvamarinerna heliga stenar för sjömännen och lovade dem en säker resa. På grund av sin lugnande färg tros de att ge lugn och ro till bäraren. Romarna trodde att Akvamarinsmycken kunde hjälpa till att förena med fienderna, vissa trodde att dessa stenar kan återuppvakna kärlek mellan människor.

Akvamariner på grund av sin lugnande effekt anses fortfarande vara till hjälp för mental hälsa och att odla den inre lugnet. Under antiken brukade dessa ädelstenar bota alla smitta och ansågs kraftfulla för att läka ögonproblemen.

Smycken med Akvamariner kommer att vara en trevlig present inte bara för de som föddes i mars men att använda Akvamarin som en gåva till bruden som symboliserar lång enhet och kärlek.

Födelsesten för April - Diamant

Lyckliga födda i april kan kalla den mest prisade ädelstenen - diamanten. Från det grekiska ordet "adamas", vilket betyder oövervinnligt. Diamanten förtjänar denna titeln. Den hårdaste och mest hållbara stenen står därmed som en symbol för den eviga kärleken. Dessa ädelstenar är också speciella för sitt brett spektrum av färger, från de mest kända kristallvita, till de mycket mörka svarta. Diamanter idag är i första hand minskade i Sydafrika, Indien, Brasilien, Kanada och Australien.

Diamanter värderades sedan antiken, som redan före 400 f.Kr. Sanskrittexter nämner redan undergången med dessa kristaller. Många legender har anslutats med dessa ädelstenar, man trodde att diamanter skapades av blixtbultar som slog jorden, greker trodde att diamanter var gudarnas tårar eller splinter från stjärnor.

På grund av alla legender om diamanterna, deras glittrande eld och glans trodde de att ha magiska krafter. Stenen representerar tro, lojalitet, ärlighet, renhet och kärlek. Detta är anledningen till att diamanter är utvalda för förlovningsringar också. Dessa ädelstenar trodde ha extraordinära helande krafter, härdar sjukdomar relaterade till hjärnan och på grund av renheten i samband med dem kunde de dra ut något gift från kroppen.

Ger styrkan, storheten i diamanten och symbolen för den eviga kärleken till de som inte bara är födda i april utan även dina älskade.

Födelsesten för Maj - Smaragd

Med sin ljusgröna färg kan Smaragd kallas vårens symbol och sålunda är det inte förvånande att det är den främsta födelsesten för de som föddes i maj, med naturens grön så slående. Med sina levande färger desto intensivare är den gröna färgen desto mer värdefull är den Smaragden, ibland utvisande en blåaktig färgton. Namnet Smaragd kom indirekt från det grekiska ordet "smaragdos", vilket var ett namn på flera typer av gröna stenar. Dessa stenar finns i Colombia, Brasilien, Pakistan, Ryssland, Australien, Sydafrika, Indien, Norge och USA.

Smaragder med sin djupa gröna färg symboliserar förnyelsen av livet och har egenskaper som kan ge i ditt liv som trohet, lojalitet och vänskap. Det finns många myter som berättades om Smaragd. Romarna associerade Smaragder med gudinna Venus, som representerade fruktbarhet, godhet och skönhet. För sina helande krafter trodde de att förhindra epilepsi, att stoppa blödningen och sänka febern.

Ge presenteren av alla ljusa vårfärger till dina nära och kära födda i maj med de glittrande djupgröna smaragdstenarna.

Födelsesten för Juni - Pärla

De enda ädelstenarna som skapats av levande varelser, systrar och musslor, gör pärlor som är födda i juni lyckliga att ha en exceptionell födelsesten. Varierande från de mest framträdande vita till sällsynta svarta är pärlor underbara gåvor från oceanerna. Namn för pärlor härstammar från ett latinskt ord "perna", vilket betyder "ben" på grund av det öppnade löpskalets likhet med fårköttet. Pärlor numera kommer oftast från Japan, Kina, Australien, Filippinerna och Indonesien.

Pärlor var högt värderade sedan tiderna i det antika Egypten. Sedan dess har legender och myter påbörjats, kallade dessa ädelstenar tårar från månen, i stånd att få välgörenhet, oskuld och tro. De antas ha helande krafter, härda många olika sjukdomar och till och med galenskap. Pärlor, fram till idag, används som medicin i Asien.

Pärlor, renhetens symboler, kan vara det bästa valet för förlovningsringar för att visa de renaste känslorna du har för din älskade.

Födelsesten för Juli - Rubin

En gång i tiden kallad "glödande sten" i antikens asiatiska historier, faller rubiner inte av misstag till de som är födda i juli, som om de ger värmen på sommaren. Namnet på rubinerna kom från det latinska ordet "ruber", vilket betyder röd. Att vara en av de fyra ädelstenarna, rubiner har sitt värde mätt av färgen, bland annat. Den ljusare, "blodigare" rubin är, desto mer värdefull ädelsten kommer att vara. Deras extraordinära färg och hårdheten, som bara ger diamanten, gör rubiner till en av de mest önskade ädelstenarna världen över. Rubiner kan erhållas i Burma, Sri Lanka, USA, Indien, Australien, Pakistan, Nepal, Afghanistan, Brasilien, Myanmar och Thailand.

På grund av sin eldiga röda färg har rubiner blivit symboler av passion, ökat mod, energi och skyddar bärarna från tvister och skadliga tankar. De är associerade med vitalitet, mod och livskraft, som ger framgång i kärlek. Av alla dessa skäl är rubiner perfekta för förlovningsringar för att visa den glödande styrkan i din passionerade kärlek.

Födelsesten för Augusti - Peridot

Bland de äldsta ädelstenarna som är kända för människor är Peridot stenen för de som föddes i augusti. Symbolen för sol, Peridot, ger den ljusgröna färgen till den sista månaden på sommaren. Peridoter är en av stenarna, som inte kommer i olika färger men de varierar i sin ljusstyrka grön, från olivgrön till den mörkare, brunaktiga nyansen. Peridoter finns i Brasilien, Burma, Australien, Kenya, Mexiko och Sri Lanka.

Ursprunget till namnet Peridot är inte helt klart, men är tänkt att härleda sig från grekiska ordet "peridona", vilket betyder att "ge mycket" Ädelstenen bär denna mening till denna dag, eftersom man tror att Peridot ger välstånd och lycka. På grund av den nämnda symboliken i solen, sägs Peridoter hjälpa till med depression, sänka ner stressen och minska negativa känslor, bli av med gifterna från kroppen och till och med vara till hjälp för hår, hud och naglar.

Peridot är inte bara den perfekta gåvan för de som föddes i augusti för att få dem välstånd och sommarglöd, men det är också perfekt för förlovningsringen eftersom de sägs göra alla mänskliga relationer och äktenskapsliv mer harmoniserade.

Födelsesten för September - Safir

Populära sedan medeltiden är safir ädelstenar för de som föddes i september. Dessa ädelstenar finns i en hel del olika färger, men de är mest kända för att vara rik ljusblå. Även namnet på dem kommer från flera forntida språk men en av de viktigaste förklaringarna är det latinska "sapphirus", vilket betyder "blått". Safirer finns i Indien, Myanmar, Thailand, Vietnam, Sri Lanka, Kina, Australien, Brasilien, Afrika och Nordamerika.

På grund av de lugnande krafterna i blå färgen, tror safirer att ge fred, harmoni och hjälp med att fokusera ditt sinne. Sedan medeltiden menas de att förstärka visdom. De symboliserar uppriktighet, trohet och lojalitet, och därför skulle smycken med safirer är inte bara vara de perfekta gåvorna för de som föddes i september, men kan sättas som en perfekt förlovningsring, som kan visa hur exceptionellt din kärlek är. Safiren var till och med ädelstenen som användes för prinsessan Diana förlovningsring, vilket bevisar den kungligheten som denna stenen bär!

Födelsesten för Oktober - Rosa Turmalin

Turmaliner kommer i olika nyanser och färger, men den ljusa glänsande rosa Tourmalinen är den som är avsedd för oktober månad. Vanligtvis betyder namnet "sten av mixade färger" och kommer från singalesiska ordet "tura mali". Kanske på grund av sin färg är rosa turmalin förknippad med hjärtekakra och det sägs att öppna hjärtan till ovillkorlig kärlek. Rosa turmaliner finns i Brasilien, Sri Lanka, Nigeria, Moçambique, Madagaskar, Afghanistan, Pakistan och USA.

Många legender omger denna ädelsten. I antiken troddes turmaliner att ge magiskt skydd mot ondska och det sägs vara den stenen som innehåller de flesta metafysiska krafterna. Rosa turmalin menas till denna dag för att kunna lugna, minska ångest och stress.

Att ge som en present till de som föddes i oktober, kommer rosa turmalin att visa hur mycket du uppskattar personen. Visa medkänsla, ömhet och hur stark din kärlek är med den rosa turmalin ädelstenen.

Födelsesten för November - Citrin

Som om att ta med ljus och värme under denna kalla månaden blev Citrin med sina ljusa färger sten för november. Namnet på stenen är helt självklarande, för citrin påminner om en dyrbar fast citrusfrukt. Dessa stenar kan finnas i Brasilien,Bolivia,Afrika och Ryssland.

Sagorna säger att citrinstenen kan öppna ditt sinne och därmed även öka dina psykiska krafter. De anses fortfarande ha helande och lugnande krafter, för att lindra ångest, nervositet och göra ditt vardag mindre stressigt. Förmodligen för färgen på denna ljusa stenen är citriner förknippade med glädje och gladlynthet, vilket ger bärarna mer hopp och styrka i svåra situationer.

Citrin är det bästa valet för en gåva, inte bara för de som är födda i november, ge denna glada stenen och ge några leenden till dina älskade sinnen!

Födelsesten för December - Tanzanit

Folk som föddes i december har en exceptionell sten tillägnad till dem. Tanzanit är en av de nyligen upptäckta ädelstenarna. Med sin relativt moderna historia har Tanzanit ändå redan förtjänat fascination och beundran för sin ljusa djupa blå färg. Dessa ädelstenar är ganska sällsynta och en av de få ställen som kan kallas tur att ha dem är ett område i Tanzania.

Eftersom Tanzanit är ganska ny historiskt,därför myter och sagor omger inte dom. Men Tanzaniter märktes av Tiffany & Co, som gav namnet på stenen på grund av sin ursprungsort och populariserades det över hela världen, vilket gör Tanzanit till en av de mest eftertraktade ädelstenarna numera.

Smycken med Tanzanit skulle vara den bästa presenten inte bara för de som föddes i december, men för alla som du älskar. Ge en ädelsten som definitivt kommer att skapa och ändra smyckens historia!