x
 
   
Blå Topas Smycken

Blå topas

Blå topas är en halvädelsten känd för sin transparenta blåa färg. Dess blåhet kan endast skapas genom en speciell behandling av den vita topasen.

Blå Topas Förlovningsringar

Blå Topas Förlovningsringar

Blå Topas Örhängen

Blå Topas Örhängen

REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG
boderUPPTÄCK MERA

Blå topas

Blå topas är en halvädelsten känd för sin transparenta blåa färg. Dess blåhet kan endast skapas genom en speciell behandling av den vita topasen. Ädelstenens struktur är både hård och känslig. Det är därför en av de mest utmanande stenarna att arbeta med. Enorm erfarenhet, professionalism och expert färdigheter krävs för att konvertera en rå sten till ett unikt blått topas smycke.

Namnet sägs härstamma från Sanskrit ordet "tapas" som betyder "hetta" eller "eld". Har synts till i många legender och vissa delar av bibeln, Blå Topas är, nuförtiden, en av de mest trendiga stenarna som används på juvelmarknaden. Den symboliserar den fräscha ungdomens gnista. Gruvorna där stenen finns är koncentrerade till Ryssland, Afghanistan, Sri Lanka och det är statsädelstenen för den amerikanska staten Texas. Den är stenen för Jungfrun och december månads sten.

Formen som används för smycken har tre olika färger som är Himmelsblå, Londonblå och Schweiziskt blå. GLAMIRA använder endast handplockade schweizisk blå topas med a AAA kvalitet för att producera ett brett urval av örhängen, ringar, halsband och hängsmycken, armband, förlovningsringar, manschettknappar och så vidare. GLAMIRA bjuder in dig till att visa ditt verkliga jag i ditt individualiserade smycke. Du kan skapa en blå topas halsband i en enkel design eller kombinerad med andra ädelstenar, och/eller med guld och silver, så du kan njuta av att ha himlen runt din hals. Du kan individualisera dina ringar och låsa fast den blå himlen i dina blåa topas ringar. Eller kan du fylla kanvasen med fläckar och skapa gräddvita moln på din himmel; och resultatet av din fantasi kan bli ett par blå topas örhängen. Använd den kristallklara glansen av Blå Topas och låt dina drömmar och fantasi bli verklighet!