Laddar...

Smaragd

Smaragd (klassad som ädelsten) har en djup och levande färg i grönt. Smaragden får sitt namn från det franska "Esmeraude" och det medelengelska ordet "Emeraude" som betyder "grön pärla".

 

Smaragd (klassad som ädelsten) har en djup och levande färg i grönt. Smaragden får sitt namn från det franska "Esmeraude" och det medelengelska ordet "Emeraude" som betyder "grön pärla". Den är medlem i beryll familjen, Smaragden får sin färg från spåren av krom och vanadin som finns då stenen formas. Dessutom, har den födelsemärken vilket betyder inneslutningar och ytligt synliga frakturer. Dessa inneslutningar och den intensiva gröna färgen gör den unik och speciell. På grund av sin kemiska struktur, är Smaragden lite ömtålig och går lätt i bitar när den fasetteras. Men, en speciell ‘Smaragd Slipning’ utvecklades för att upprätthålla integriteten av Smaragd kristallen. Och det blev populärt efter några år inte bara för smaragder, men också för andra ädelstenar. Det är en typisk rektangulär formad med fasetter, så den verkliga skönheten i denna ädelsten kommer fram. Stenen bryts mest i Columbia och Ural bergen i Ryssland, Zambia, Indien, Madagaskar, Norge, Brasilien, Pakistan, Australien och USA.
Smaragd Förlovningsringar
Smaragden med sin skönhet, sin djupt gröna nyans är en av de mest speciella ädelstenarna i världen och har varit en eftertraktad juvel i åratal. Dess skönhet hyllades i så många historier, myter och legender. Kleopatra, drottningen av Egypten, är känd för sin djupa och starka beundran för Smaragden. Den är också associerad med Venus, den romerska Kärleksgudinnan, det sägs att antika romare trodde att Smaragden gav henne alla hennes egenskaper; skönhet, fruktsamhet och godhet. Denna Maj månads sten symboliserar också pånyttfödelse och evig källa.
Eftersom färg, slipning och klarhet kan alla ha effekt på smaragdens värde, väljer GLAMIRA de som har hög kvalitet. Du kan hitta smaragder i alla slags former och Carat hos GLAMIRA för att pryda ditt utvalda smycke.
Smaragd Halsband
Medan några smaragder kan ha gulgrön ton, föredrar GLAMIRA de som har liten färgnyans eller utan någon. Eftersom de mest värdefulla smaragderna är de som är utan färgton och så klart gröna som möjligt. GLAMIRA producerar smaragd smycken genom att välja de med den rikaste fyllnaden vilket ger mer briljans och bättre ljus. Vi erbjuder inte bara örhängen, halsband, armband och smaragd ringar för kvinnor, men också ringar och manschettknappar för män ingår i GLAMIRAs kollektioner. Du kan först bestämma dig för legeringen som du ska kombinera med smaragden, sen kan du bestämma dig för en passande Carat vikt och slutligen kan du matcha smaragden med ett petit set av ädelstenar som diamant, safir. På det här sättet, kan du skapa ditt eget smycke; ett par smaragd örhängen eller ett enkelt hängsmycke. Genom att välja en bland smaragd förlovningsringarna, så kan du ge det sprakande gröna våren för med sig och ledljuset för hoppet om ett liv fyllt av kärlek för den mest speciella av alla kvinnor i ditt hjärta. Det är du som ger mening till den där kombinationen av briljant smaragd färg och GLAMIRA design.
Smaragd Örhängen
REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG