x
 
   

Diamant

Diamant, den mest bedårande ädelstenen, den enda stenen som innehåller endast ett element. Den har bara karbon i sin kemikaliska struktur och karbonmolekyler är formade på det sättet att dom är förbundna med varandra till en perfekt symmetri åt alla håll.

 

Diamant, den mest bedårande ädelstenen, den enda stenen som innehåller endast ett element. Den har bara karbon i sin kemikaliska struktur och karbonmolekyler är formade på det sättet att dom är förbundna med varandra till en perfekt symmetri åt alla håll. Att diamanten är det hårdaste naturmaterialet som finns beror på denna extraordinära atomiska struktur. Dess hårdhet identifieras med nummer 10 på Mohs skala. Den är så hård i sig att endast ett verktyg gjort av en annan diamant kan skära en diamant. (Följaktligen, så kommer dess namn från grekiskans adámas som betyder, okrossbar eller oföränderlig). Förutom dess otroliga hårdhet, är den också känd för sin perfekta lyster och sin perfekta höga hastighet att sprida synligt ljus. Dess formation och den tid det tar för formationen är också något som gör en diamant speciell.
Diamant Förlovnings Ringar
Diamanter hittades och bröts först i Indien för 2,400 år sedan och Indien är den första kommersiella producenten av diamanter. Idag, bryts de huvudsakligen i Sydafrika, Indien och sedan i Brasilien, Kanada och Australien.
Under de antika romerska och grekiska århundradena, troddes diamanten vara Guds tårar eller avbrutna bitar av stjärnor som föll ner på jorden. Diamanten nämndes för första gången i romersk litteratur under det första århundradet AD vilket kännetecknades av att Cupidos pilar var täckta med diamanter. De bar diamanter som talisman eftersom de trodde att diamanter hade en skyddande kraft mot det onda. Denna tro kommer från den indiska mytologin där diamanter troddes vara skapade från när blixten slog ner i klippor. Dessutom, under 1200-talet, förbjöd en lag i Frankrike folk att bära diamanter förutom kungar och drottningar.
Diamant Halsband
Och den första diamantringen som gavs av en man till en kvinna gavs år 1477 av Ärkehertigen av Österrike till Mary av Burgund. Känd som drottningen bland ädelstenar och ädelstenarnas drottning, är diamanten vanligtvis associerad med att vara symbolen för makt, styrka, oskuldsfullhet och oförgänglighet, livslängd, beständighet och lycka. Den är också månads sten för april och används som officiell ädelstenen för den 60 åriga bröllopsdagen.
Hos GLAMIRA, har diamanter en speciell plats i smyckesdesigner och väljs enligt vissa kriterier. Det första och viktigaste steget mot att välja en diamant är att vi följer vår etik att den måste vara 100% konfliktfri för att användas i GLAMIRA produkter.

Läs mer 

Diamant Örhängen
REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG
boderUPPTÄCK MERA

Färgen på en diamant bestäms av kombinationen av tre komponenter: nyans, mättnad och ton. Färgskalan för diamanter räknas från D till Z. En perfekt diamant, känd som D färg, har ingen färg alls. H färgen är den mest passande av färger i skalan både enligt priset och harmonin med design. Det är därför som hos GLAMIRA, diamanter i H färg vanligen används. Diamant formen refererar till symmetrin, proportion och polering av en diamant som justeras under slipningsprocessen av ädelstenen efter att den har brutits från jorden. Allt detta görs för att ljuset ska ge magnifik återspegling i en diamant. Formningen är delad i tre kategorier; proportioner, polish och symmetri. Slipningen består av 5 kategorier; Ideal, Mycket God, God, Medelgod och Dålig. Å andra sidan, diamantformen, som i allmänhet blandas ihop med diamant slipningen, indikerar en stil eller design som används när man formar en diamant för polering såsom den prinsess-slipade diamanten. Hos GLAMIRA, kan du hitta många former av diamanter inklusive prinsess, briljant, rund, triljon, kudde, hjärta, oval och smaragd som du kan använda till att individualisera dina smycken Som resultat när karbon utsätts för enorm hetta och tryck djupt under jordens yta, har alla naturliga diamanter en mängd interna tecken som kallas ‘inneslutningar’ och yttre tecken som kallas ‘fläckar’. Diamant klarhet refererar till en diamants renhet och kriterier för klarhet inkluderar att man fastställer antalet inneslutningar, deras storlek, styrka och position. För att hitta ett ideellt pris/kvalitets förhållande, så är det viktigt att veta att tunna inneslutningar på VVS1 till SI2 klarhetsskalan är inte synliga för ögat. GLAMIRA använder alltid diamanter av VS (very slightly inclusions=mycket små inneslutningar) klarhet i sina smycken. Och diamant Carat används som mått för att bestämma storleken av en diamant enligt dess vikt. Den är en femtedels gram (0.2 g) och en 1-carat diamant väger 100 poäng.

GLAMIRA skapar unika diamant smycken som halsband, örhängen, manschettknappar och förlovningsringar och det är upp till dig att beställa och individualisera dem enligt din mode smak. Diamant örhängen inkluderar droppar, ringar eller diamant stud örhängen är ett av de bästa valen du kan individualisera som du önskar och understryka briljansen av din egen skönhet. Eller kan du ha dem som utspridda stjärnor runt din hals i formen av ett diamant halsband. Bäst av allt, du kan låta Cupidos oemotståndliga pilar prydda med diamanter omvandlas till en diamant förlovningsring och sikta på den där speciella damen i ditt liv rakt mot hennes hjärta!