x
 
   

Svart diamant

Svart diamant, medlem i ädelstensfamiljen, har en djup svart färg som är ett resultat från kombinationen av grafit, karbon och olika metall föreningar som kallas poly kristallina.

 

Svart diamant, medlem i ädelstensfamiljen, har en djup svart färg som är ett resultat från kombinationen av grafit, karbon och olika metall föreningar som kallas poly kristallina. Också kallad för “Carbonado”, Svart Diamant har en struktur som är hård för slipning och polering. Så den behöver mer uppmärksamhet och vård när den görs till ett svart diamantsmycke. På juvelmarknaden idag, får nästan alla svarta diamanter sin färg från bestrålning eller andra behandlingar. Skönheten får den från sin djupa och mättade färg, den naturliga svarta diamanten är ovanlig och dyr.
När du läser historiken om svart diamant, så är det mest kända exemplaret som du kan komma över den 67.5 Svarta Orlov. Denna otroligt stora svarta diamant är också känd som “Brahma Ögat”.
Svart Diamant Förlovningsringar
Vad som gör den speciell är inte bara storleken, men också att den sägs ha en förbannelse över sig sen den togs bort från en Hinduisk helgedom i Indien. Hursomhelst, verkar det som förbannelsen försvann sedan en rysk prinsessa tog över den och gav den en annan skärning.
Medan de svarta diamanterna utsätts för strålning och annan behandling kommer från Indien, så använder GLAMIRA de som har mycket hög kvalitet som kommer från några gruvor där naturliga svarta diamanter kan hittas. En annan sak som GLAMIRA uppmärksammar är att de är konflikt-fria diamanter och att de möter GLAMIRAs kvalitetsstandard.
Hos GLAMIRA, skapas smyckena genom att utnyttja det dramatiska i det svarta och du får möjligheten att kombinera ditt utvalda konstnärliga smycke med en glans av svart diamant, till exempel i en svart diamant ring.
Svart Diamant Halsband
Ofta föredras det att kombinera tillsammans med vita diamanter för att betona ljusheten av det vita och det rikliga i det mörka. Detta betyder att du kan individualisera ringar till att bli perfekta svarta och vita diamant ringar. Eller kan du bära ett par svarta diamant örhängen till din värdighet och klass. Å andra sidan, svart diamant används också för manliga smycken eftersom svart anses vara en manlig färg. GLAMIRA designar manliga svarta diamant ringar och manschettknappar som också kan kombineras med andra stenar som onyx för att betona manlig karisma och stil!
Svart Diamant Örhängen
REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG
boderUPPTÄCK MERA