x
 
   

Safir

Blå safir klassas som ädelsten och har en nyans av blå gnistor med violett och lila.

 

Blå safir klassas som ädelsten och har en nyans av blå gnistor med violett och lila. Värdet beror på den blåa nyansen såväl som färg, klarhet, storlek, slipning och kvaliteten i allmänhet. Desto djupare blå färg den har, desto mer värde har ädelstenen. Namnet har sina rötter i det grekiska språket; det kommer från ordet "sappheiros" som betyder blå. Safiren är en medlem i Korund familjen såsom rubinen vilket gör dem till en av de hårdaste av ädelstenar. Den mest kända och populära typen av blå safir är stjärnsafiren som har ett stjärnlikt fenomen som den har fått sitt namn från för sin Cabochon slipning. Den Svarta Stjärnan av Queensland, den största stjärnsafiren i världen, väger 733 Carat. Signifikanta safirtillgångar finner man i Östra Australien, Thailand, Sri Lanka, Kina, Madagaskar, Öst Afrika, och i Nordamerika på vissa platser, för det mesta i Montana.
SAFIR FÖRLOVNINGSRINGAR
Safir och rubin kan ofta finnas i samma geografiska miljö. Den är den traditionella september månads sten och stenen för stjärntecknet Skytten. Den var i allmänhet associerad med frid och lycka under antiken. Till exempel, i antika Persien, ansågs den blå safiren bringa blåa skyar och lugn och ro.
GLAMIRA erbjuder de blå safirerna som har AAA sten klarhet och använder ädelstenar av olika Carat för att skapa unika design av blå safir smycken. GLAMIRA väljer också kungsblå exemplar vilken är den mest prisade färgen som är mitt på färgskalan. Med GLAMIRAs konfiguration kan du pryda dessa design med valfria legeringar och färger.
SAFIR HALSBAND
Blå Safir är en speciell ädelsten som går bra ihop med ljust eller mörkt hår och alla stilar. Den kan sprida briljans till varje hudfärg och få kvinnlig skönhet att smickras och manlig karisma att öka. Det kan nästan processas i alla olika juvel design för blå safir örhängen, ringar, halsband och manschettknappar som drar ögonen åt sig när du bär dem. Vare sig det cirklas runt din hals som ett blått safirhalsband, fastsatta i dina öronsnibbar som ett par örhängen eller glida på ditt finger i formen av en blå safir ring, GLAMIRA erbjuder dig att använda blå safir inte bara för att fånga ögat, men också för att visa din sanna färg på blodet med den kungligt blåa! Eller kan du välja en bland blå safir förlovningsringar, individualisera den i ton med din älskades smak och låt den bevittna det speciella ögonblicket för frieriet. En annan viktig detalj vad det gäller blå safir är att den är en traditionell gåva för 45 års bröllopsdag.
SAFIR ÖRHÄNGEN
REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG
boderUPPTÄCK MERA