x
 
   
Eld Opal Smycken

Eld Opal

Eld Opal är den transparenta formen av opal och som andra opal former, består den av kiseldioxid med ett ganska så stort vatteninnehåll, namnet har den fått från sin färg.

REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG
boderUPPTÄCK MERA

Eld Opal

Eld Opal är den transparenta formen av opal och som andra opal former, består den av kiseldioxid med ett ganska så stort vatteninnehåll, namnet har den fått från sin färg. Dess namn härstammar också från det romerska ordet “Opalus”, relaterad till Ops, Saturnus hustru, den rika skördens Gudinna. Den tillhör halvädelstenarna, stenen består av sfäriska lager som skapar tredimensionella mellanrum för att ge strålglans och intensitet till stenen. Den har en intern struktur som diffrakterar ljus och ger en mängd färger. Beroende på omständigheterna som stenen formades, har eld opalen olika färger som varierar från gult till orange och till rött som ger den namnet eld. Och ju mer intensiv färgen är – med andra ord, ju mer eld den har – desto mer värdefull kommer en Eld Opal att vara. Den kan huvudsakligen hittas i Brasilien, men andra ställen som eld opal bryts är Honduras eller Guatemala, USA, Kanada, Australien, Etiopien och Turkiet.

Den är med i många legender, Eld Opalen är speciellt känd i Mexiko. Hos Maya och Aztek folket, fanns tron att en sten som eld opalen med dess livfullhet kunde endast ha skapats i paradisets vatten. Därför kallade de den quetzalitzlipyollitli, 'paradisfågelns sten'. Och de använde stenen för ritualer. Det är därför som, eld opalen idag är Mexikos nationala ädelsten. Å andra sidan, finns det ett rykte som säger att Kleopatra bar ett set med eld opaler för att attrahera Marcus Antonius, Roms härskare. Och Drottning Victoria använde smycken av opal juveler för att skydda sig mot det onda och fiender. Som ett överflöd av färger och symbolen för himmelsk skönhet, är Eld Opalen månads sten för oktober.

Kvalitet är det första steget för skapande av speciella eld opal smycken för ringar, örhängen, manschettknappar, Eld opaler med AAA kvalitet och med färgen i närmast röd levereras av GLAMIRA. Den ger charm och skönhet till alla smycken de används till, eld opalen är en perfekt sten att använda med alla legeringar och design. Genom att konfigurera ett par eld opal örhängen, kan du höra ljudet från paradisets bäckar. Eller kan du attrahera din älskande, den som härskar över ditt hjärta med en eld opal ring på samma sätt som Kleopatra gjorde det! På det hela taget, kan du låta GLAMIRA vända ditt liv till en helig ritual av briljans.