x
 
   
Grön Turmalin Smycken

Grön Turmalin

Klassad som en halvädelsten, är Grön Turmalin (Verdelite) en medlem av borsilikater med en mycket komplex struktur.

GRÖN TURMALIN FÖRLOVNINGSRINGAR

GRÖN TURMALIN
FÖRLOVNINGSRINGAR

GRÖN TURMALIN HALSBAND

GRÖN TURMALIN HALSBAND

GRÖN TURMALIN ÖRHÄNGEN

GRÖN TURMALIN ÖRHÄNGEN

REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG
boderUPPTÄCK MERA

Grön Turmalin

Klassad som en halvädelsten, är Grön Turmalin (Verdelite) en medlem av borsilikater med en mycket komplex struktur. På grund av denna komplexa struktur som denna ädelsten har, existerar grön turmalin i nästan oberäkneliga antal av varianter och färger beroende på var den utvecklas. Den får sin värdefulla gröna färg från kromet som den har i sin struktur. Dess färgnyanser sträcker sig från gulgrön, olivgrön till brungrön och är extremt vacker, och liknar smaragden som är bland de “Fyra Stora” inklusive diamant, rubin och safir. Dess namn Verdelite härstammar från latinets 'viridis' (grön) och grekiskans 'lith' (sten). De största volymen av stenen finns i Brasilien, Namibia, Nigeria, Mocambique, Pakistan och Afghanistan.

Grön Turmalin finns omnämnd i historien för sin förmåga att bli elektriskt laddad genom att bara hettas upp eller att man gnider den. Den här egenskapen gör att den drar åt sig partiklar som damm eller små pappersbitar, vilket ansågs vara en attraktiv och användbar funktion som utnyttjades av holländska handelsmän under 1700-talet för att ta askan ur deras pipor. Det är därför som den brukade kallas för Aschentrekker som betyder "ask utdragare." Det sägs också att grön turmalin är stenen tillhörande Ängeln Nemamiah, en skyddsängel. Den är också känd för att stärka nervsystemet och samla upp negativ energi från kroppen om den bärs så nära som möjligt till området för hjärtats chakra. Den är Stenbockens sten och augusti Månads sten.

GLAMIRA levererar de gröna turmalinerna med AAA klarhet. Hög kvalitet är nyckelordet för GLAMIRA då stenarna väljs ut som ska användas till grön turmalin smycken. Unika design för ringar, örhängen, halsband, hängsmycken och manschettknappar formas till att bli perfekta och kombinerade med grön turmalin samla upp naturens sken! Genom att bära ett hängsmycke eller en underbar grön turmalin ring gjord av denna sten, kommer du att hålla energin nära ditt hjärta och känna värmen av våren. GLAMIRA bjuder också in dig till att individualisera ett par gröna turmalin örhängen i guld eller silver set som bär underbara vibrationer av sten som stimulerar lycka och glädje för livet! Eller kan du bära en special design av grönt turmalin halsband och ha Ängeln Nemamiah flaxa runt dig med sina sex vingar. Individualisera ditt smycke hos GLAMIRA och känn lycksaligheten och magin i ditt hjärta!