x
 
   
Svarta Pärlsmycken

Svarta Pärl

Pärlan är den äldsta mest kända ädelstenen och ansågs vara den mest värdefulla i åratal. Den har en färg som sträcker sig från vit till svart och inkluderar silver, kräm, rosa, champagne, (guld)grön och blå.

Svarta Pärl Ringar

Svarta Pärl Ringar

Svarta Pärl Halsband

Svarta Pärl Halsband

Svarta Pärl Örhängen

Svarta Pärl Örhängen

REKOMMENDERADE PRODUKTER FÖR DIG

Svarta Pärl

Pärlan är den äldsta mest kända ädelstenen och ansågs vara den mest värdefulla i åratal. Den har en färg som sträcker sig från vit till svart och inkluderar silver, kräm, rosa, champagne, (guld)grön och blå. Det som utmärker pärlan från andra ädelstenar är att den är organisk och härstammar från en levande varelse – ostron och mollusker. Dess kemiska struktur består av kalcium karbonat i minut kristallin form, som har lagts i koncentriska lager. Eftersom den är en naturlig organisk juvel, kan den dyka upp i många olika former och varje form i sig är ganska unik. Precis såsom varje diamant är olik varandra, har varje pärla en mindre skillnad i sina former. Formen beror på dess kärna och position i mollusken. Runda pärlor är de som är mest eftersökta och prisvärdiga eftersom de är sällsynta och ”naturliga”. När man tänker på en pärla, så är det en rund pärla som dyker upp i medvetandet. Förutom naturliga pärlor, finns det kultiverade pärlor som odlas i ostron och färskvattenmusslor. Värdet på pärlan beror på många faktorer såsom typen på pärla, dess lyster, form, färg, pärlemor och storlek. Dess lyster visar kvaliteten; en hög kvalitets pärla är så ljus och strålande att du kan se din reflektion i den. En annan faktor är pärlemor som ger pärlan sin färg och glansen av sin lyster. Den mest värdefulla pärlan är den som har tjockast pärlemor.

Pärlor har varit världens äldsta, mest eftersökta och mest eftertraktade juveler sedan de först upptäcktes. De nämndes i legenderna, texter; användes i konstverk i många länder från Egypten till Kina och Grekland. Denna första gång den användes lär vara daterad till för 5,200 år sedan i Egypten. Pärlexemplar kunde ses i målningar och skulpturer i eran för den antika Egypten. I kinesiska lober och historiska texter daterade för 4,000 år sedan, nämndes sötvatten pärlor och denna definition är fortfarande accepterad för färskvatten pärlor. Och det äldsta exemplaret av pärlsmycke är ett 2,700-år gammalt halsband som hittades i en Drottningsgrav i antika Persien. Det är känt som Susa halsbandet, och innehåller 3 rader av 72 pärlor var. Pärlan kallas för månens tårar, och är junis månads sten och stenen för stjärntecknet Kräftan.

GLAMIRA levererar pärlorna med hög kvalitet genom att ta i beaktande värde kriterier. För att skapa unika design av pärlsmycken, använder GLAMIRA vit, rosa och svart pärla i sina kollektioner. Du får gärna individualisera månens tårar i ett par örhängen med pärldroppar. Eller kan du svepa det där antika arvet runt din hals som ett pärlhalsband och känna dig som en protagonist i en myt eller en legend. Du kan också kombinera det med rosa och/eller vitt guld för att få en pärlring som betonar en evigt varande stil som Susa halsbandet!